dilluns, 11 de maig del 2015

Raons en contra de la cessió d'un local a la Creu roja a la plaça Vicens Vives.

Compartim amb vosaltres aquest article del company Fidel Gonzalez, un dels portaveus de la plataforma ciutadana Canviem Barber, sobre la cessió per part de l'ajuntament d'un local a la Creu Roja, aprovada al darrer ple municipal, i a la que el grup d'ICV-EUiA vam votar en contra per motius semblants als exposats a l'escrit en el darrer ple del 29 d'abril.Raons en contra de la cessió d'un local a la Creu roja.

El ple de dimecres 29 d'abril l'equip de govern va proposar cedir per 25 anys el local municipal de la plaça Vicens Vives a la Creu Roja.

Tot i que a priori pot semblar una bona acció, cal mirar una mica en profunditat per veure que no ha estat així.

Aquesta cessió respon més als interessos particulars de la titular consistorial, donat que no existeix projecte ni sol·licitud que ho justifiqui. És una mesura més per tal d'instaurar a la nostra ciutat una sucursal d'aquesta organització. Una voluntat d'implantar un model de ciutadania passiva i subsidiària que no es confronta amb cap institució ni articula massa social. Aquest és el model pel que aposta aquest ajuntament, unes organitzacions que no li puguin discutir res i que no fomentin la participació. El model de beneficència davant del model de ciutadania organitzada, el model continuista davant del model de construcció comunitària, el model de ciutadania passiva davant del model de ciutadania participativa. El model de sucursals prestadores de serveis davant de la de veïns organitzats.

A més, aquesta cessió d'un equipament municipal per 25 anys a una organització sense base social ni implantació a la nostra ciutat, es dóna després que diferents col·lectius hagin demanat el mateix local. Algunes d'aquestes demandes eren per albergar la seu de l'associació i de les activitats que desenvolupa. Però el més greu és que es va sol·licitar per a generar un projecte per atendre l'emergència social de les persones afectades per la crisi. Un dels arguments pels quals ara es justifica la cessió a aquesta organització. Un exemple més de l'arbitrarietat del govern socialista de Barberà.

I en tots els casos, l'ajuntament els hi va denegar la sol·licitud. És més, hi ha diverses entitats que han demanat un local (no concretament aquest) i sempre se'ls ha dit que Barberà no disposa de locals per cedir, i que aquest ajuntament no contempla la formula de cessió. I ara, de sobte, se'ns imposa la presència d'una organització per sobre de demandes anteriors i de projectes impulsats pels veïns de la nostra ciutat. I just al final de la legislatura, així queda tot "atado i bien atado" pel que pugui passar a finals de maig.

Fidel Gonzalez.


Aquest es el local en qüestió, 1 comentari:

Ibericus ha dit...

No entenc per què no es pot cedir un local a la Creu Roja. Aquesta entitat ja tenia un local fa anys al nostre poble (té "implantació" a Barberà). Jo, com a soci membre de la Creu Roja Espanyola, demano una explicació convincent: el poc arrelament i la poca "combativitat" de la CR no és motiu ni raó. Barberà no és Sabadell.