diumenge, 19 d’abril del 2015

#NoalTTIP

El Ple Municipal de Barberà del Vallès, a proposta del grup ICV-EUiA, va aprovar una moció el mes de gener en què es declara la nostra ciutat com a Municipi Insubmís i lliure del TTIP.

ICV-EUiA ja va proposar al Parlament de Catalunya oposar-se al TTIP mitjançant una moció, però CiU la va tombar amb el suport del PP i de Ciutadans. També al Congrés espanyol l’esquerra Plural va defensar un referèndum sobre aquest tractat, al qual també es van oposar el PP i CiU, així com UPyD i el PSOE.

EUiA participem de la coordinadora a Barberà del Vallès del TTIP no gràcies, i hem convocat de manera conjunta a la jornada d'ahir, a Barcelona i a Barberà del Vallès.

L'aprovació d'aquest tractat suposarà una greu amenaça als drets socials i laborals, contra el medi ambient, però també contra l'educació i la sanitat, i suposen un segrestament de la democràcia, ja que els governs no tindran la capacitat legislativa de decidir les polítiques locals que afectaran directament als ciutadans i ciutadanes i al seu benestar.

Denunciem a més, que les negociacions del TTIP s'estan duent a terme a porta tancada, esquenes a la ciutadania, on a més els parlaments nacionals no són informats sobre els detalls de la negociació i els acords, i podem conèixer la gravetat de la situació arrel els fragments o declaracions que s'han anat filtrant.
 
No som mercaderies.

#NoalTTIP #OccupyTTIP