dilluns, 7 de novembre del 2011

... I a sobre hem de callar? EUiA davant el debat de les taxes municipals pel 2012

El mes d’octubre és un dels més intensos als ajuntaments catalans perquè es presenten i aproven els pressupostos i taxes municipals pel proper any. Amb motiu d'aquest debat regidors i regidores d'EUiA ens vam reunir durant la darrera setmana, en el marc de la Comissió Política Municipal.

Els i les càrrecs electes vam acordar prioritzar el manteniment de l'ocupació, les polítiques socials, una fiscalitat progressiva, tarifació social a les taxes municipals i austeritat en els pressupostos del 2012 dels Ajuntaments.

El 2012 serà un any especialment difícil per la gravetat de la crisi econòmica i l’efecte de les polítiques neoliberals del govern central i autonòmic. Les polítiques de retallades socials, la reducció del finançament municipal i la limitació de la inversió per decret llei s’afegeixen al mal endèmic del deficient finançament municipal.

Davant d'aquesta situació, EUiA continuarà demanant al proper govern de l’Estat que surti de les eleccions del 20-N una nova llei de Finançament de les Hisendes Locals, exigim l’aixecament de la limitació de la inversió municipal.

I a nivell local, el grup municipal d'ICV-EUiA de Barberà del Vallès complementarà aquestes demandes amb un seguit de propostes d'esquerres en el debat municipal sobre les taxes i ordenances municipals que s'hauran de debatre en els propers plens:

• Defensar un Ajuntament més actiu contra la crisis, perquè som l’administració més propera a la ciutadania.

• Incrementar les partides socials per contrarestar les retallades.

• Crear bonificacions per a les famílies sense ingressos suficients en el pagament de l’IBI.

• Aplicar polítiques d’austeritat com a eixos bàsics dels pressupostos de 2012, però sense que aquestes afectin a les despeses en les àrees socials.

• Exigir que es condoni el deute contret pels ajuntaments referit a les quantitats avançades per les prediccions pel govern estatal.

Grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Barberà del Vallès, 4 de novembre de 2011