dimecres, 29 de juny del 2011

Torna la Festa Major i la Carpa Roja!


Ja hem consumit sis mesos de l'any 2011 i la situació no està per celebracions. La crisi mundial continua com estava o encara pitjor, l'atur no baixa, el pacte de l'euro ens escanya cada dia més, la Merkel ens ha agafat mania, en Mas tisorada va tisorada ve i en Zapatero ja no sap on fotrés.
I si això semblés poc, a nivell municipal el PSC després de perdre la majoria absoluta a  les eleccions del 22 de Maig, ha preferit no complicar-se el mandat durant quatre anys pactan el govern local amb CiU; al.legant un govern estable, per qui?, perquè el ciutadans ja veiem venir la pujada d'impostos municipals. Ha arribat al nostre consistori la dreta nacionalista que està realitzant desde la Generalitat la major retallada social de la història del nostre país, excloent per suposat als seus amics amb grans fortunes, mútues sanitàries i col·legis privats.

I amb aquest panorama se suposa que jo us he d'animar a venir a la Carpa Roja i a l'Espai d'Entitats de la Festa Major de Barberà del Vallès. Doncs en sembla que he trobat alguns motius, el primer com deia la capçalera de l'exitosa manifestació del 19J “EL CARRER ÉS NOSTRE”, hem de sortir al carrer a dir que estém aquí, que la democràcia és el poder del poble i que volem una participació ciutadana real a Barberà.

La participació ciutadana és la que va crear fa uns anys la Coordinadora pro-Festa Major, un grup d'entitats que creiem que una altra Festa és possible,  que no ens resignem a consumir els espectables i activitats que una empresa privada ofereix a l'Ajuntament. Volem fer la Nostra Festa, una festa popular, oberta, participativa i plural, on les entitats tinguin la possibilitat de donar-se a conèixer i oferir les activitats que creguin convenient.

El segon motiu és celebrar els objectius assolits per la Coordinadora durant aquest any de feina, entre ells la desaparició de “celebrities” que cobren un dineral al pregó; un altre objectiu aconseguit és el Sopar Popular “de traje” que disfrutarem dissabte al vespre. El reconeixement per part de l'Ajuntament de l'Espai d'Entitats com a ens autònom dins la Festa Major és potser l'éxit més important, gràcies aquest reconeixement disposem d'un pressupost i les infraestructures necessàries per fer les activitats que volem posar en marxa.

Dintre d'aquestes activitats n'hi ha de tot tipus i per totes les edats, amb la intenció clara de donar a conèixer una altra manera de disfrutar de l'oci i temps de lleure que tenim a Barberà no només a la Festa Major sinó durant tot l'any.

A l'agenda trobareu diferents mostres culturals, desde tallers de pastissos o cocktails, dinars temàtics, música i teatre locals, ginkana, xerrades d’actualitat com la que farem a la Carpa Roja diumengue a les 17 hores sobre el moviment 15M.

Des d'aquí vull felicitar-nos per tots aquests èxits i la feina feta fins ara, i recordar la nostra reinvindicació més important: FESTA MAJOR AL CENTRE, sabeu de bona tinta que EUiA no deixarà d'estar a la Coordinadora, perquè creiem amb el projecte d’una Festa Major Popular.
Animar la gent d'esquerres i a la resta d’entitats de la ciutat a implicar-se  al moviment participatiu.

Salut, República i Molt Bona Festa Major.