dimarts, 14 de juny del 2011

Discurs d'ICV-EUiA en la constitució del Ple de Barberà del Vallès

Us deixem la transcripció del discurs que en Jose Luis Rivera va fer en nom del grup municipal d'ICV-EUiA durant el ple de constitució de l'Ajuntament:


Bon dia, companys i companyes regidors i regidores, veïns i veïnes:

Gràcies pel vostre suport a la nostra candidatura, sabrem estar a l’alçada. El nostre grup no presentarà candidat, perquè així ho ha decidit la nostra assemblea, i el sentit del nostre vot serà abstenció.

Estem aqui per escollir l’alcaldessa, que serà Ana del Frago. Ho seria igualment sense pactes, perque nosaltres ja hem dit que no obriríem la porta a la dreta. Una vegada més reitero el nostre compromís per arribar a tots els acords possibles per fer polítiques d’esquerres.

Aquest legislatura és especial. Les dretes signifiquen retallades, i tindrem dretes a la Diputació, la Generalitat, el govern de l'Estat... L’Ajuntament ha de plantar cara, i posar-se al servei del poble, fent front a les retallades.

Això no es pot fer només des d’aquesta sala, s’ha de fer polítiques d’esquerres amb els grups municipals, amb les forces polítiques i socials d’esquerres, i també amb la ciutadania que es mobilitza, per exemple el moviment del 15M que està lluitant per tirar endavant mesures contra el neoliberalisme... A la dreta no se li planta cara ni amb polítiques de dretes, ni obrint-li la porta del govern de la ciutat.

Pel que sembla, tindrem govern sociovergent, que coincideix en el temps amb un Govern de la Generalitat de Convergència I Unió que farà les retallades socials més brutals, per exemple amb una “Llei Òmnibus” que vol esborrar els drets socials dels catalans i catalanes.

Des de la nostra coalició ICV-EUiA, treballarem per plantar cara, per fer que l’Ajuntament sigui una barrera contra les retallades neoliberals de les dretes, i ho farem defensant la transparència i la participació. En tot moment, però sobretot en moments difícils com ara, cal obrir les portes de l’ajuntament al poble.

El nostre grup, de manera immediata, es proposa tres objectius en aquest any 2011:

- fer una discussió de pressupostos que augmenti les partides socials i busqui l’estalvi amb altres fòrmules
- reorganitzar la plantilla de l’ajuntament i els organismes municipals, per dedicar menys personal a tasques burocràtiques i més a l’atenció directa. No sobren empleats públics, i no permetrem cap retallada de personal.
- posar en marxa el programa d’ocupació comunitària a partir de la recuperació de serveis que ara estan subcontractats.

Una altra vegada, gràcies pel vostre suport, no us decebrem, farem tot el que estigui a les nostres mans perque  l’ajuntament de barberà es posi al costat del poble.









El José Luis i la Maite,
regidor i regidora d'ICV-EUiA 
a l'Ajuntament de Barberà per la legislatura 2011-2015