dimarts, 31 de maig del 2011

Comunicat d'ICV-EUiA de Barberà valorant les eleccions del 22 de maig

En primer lloc, volem agraïr als votants d’ICV-EUiA la seva confiança. Gràcies al seu suport, el nostre grup municipal podrà portar a l’Ajuntament les propostes d’esquerres detallades al nostre programa.
ICV-EUiA hem fet una campanya propera, austera i basada en el contacte personal amb els barberencs i barberenques. Hem decidit que en època de crisi calia fer un esforç per limitar les despeses en campanya, i la valoració que en fem és molt positiva, especialment la gran tasca de la nostra militància, des dels més veterans als més joves.
Els resultats electorals situen de nou el PSC com a força més votada, però amb un creixement preocupant de les forces de dretes. Felicitem l’EAB pel seu bon resultat, que malgrat tot no ha estat suficient per a obtenir representació. Un altre factor a destacar negativament és la pèrdua de representació al Ple per part d’ERC, fet que deixa ICV-EUiA com a única força decididament d’esquerres amb representació municipal a la nostra ciutat. El fort augment del vot en blanc, el vot nul i l'alta abstenció són un símptoma de la distància entre la ciutadania i els partits polítics. ICV-EUiA treballarem per fer de la nostra coalició una organització més oberta, transparent, permeable, participativa, propera i útil per a les persones amb valors d'esquerres que viuen i treballen a Barberà.
Davant del creixement de les diferents dretes en tots els àmbits, i en un context de retallades per part de la Generalitat i el Govern Central, l’aposta d’ICV-EUiA és clara: plantar cara fent polítiques d’esquerres. El nostre grup municipal treballarà perquè l’Ajuntament de Barberà sigui una barrera de defensa contra les retallades, perquè només es pot aturar la dreta amb polítiques d’esquerres.
Les eleccions del dia 22 han donat al PSC la majoria suficient per a obtenir l’alcaldia i governar la ciutat. ICV-EUiA, des d’una oposició constructiva i exigent, oferirem el nostre suport només per fer politiques d’esquerres. Des de la institució, seria un error pensar només en els propers quatre anys, és moment de mobilització i resistència contra el neoliberalisme, des del treball unitari de les esquerres polítiques i socials de la nostra ciutat.
ICV-EUiA no obrirà les portes del govern a la dreta. El nostre grup municipal estarà sempre obert a l’acord per trobar solucions d’esquerres, i si aquesta és la seva prioritat, el PSC podrà governar sense problemes. Si el PSC opta per l’estabilitat dels propers quatre anys i decideix pactar amb la dreta, la responsabilitat serà només del PSC. Pel bé de la ciutat, esperem que la seva prioritat siguin les polítiques d’esquerres.
ICV-EUiA, finalment, volem encoratjar els barberencs i barberenques a participar, a informar-se i a exigir. Davant de l’ofensiva de les dretes, necessitem la implicació i la participació del poble per tal de fer front a les retallades i per trobar solucions d’esquerres, més justes i sostenibles.  És moment de parlar i sobretot, d’escoltar i aprendre, de recuperar el sentit de la política com a eina al servei del poble, tal i com ens està demostrant aquests dies la ciutadania indignada. Els homes i dones de la nostra coalició estaran a l’Ajuntament i també al carrer, per plantar cara al neoliberalisme.