divendres, 10 de desembre del 2010

CAMPANYES I PRESSUPOSTOS

 Article publicat a la revista d'informació local de Barberà de desembre:

El passat ple de novembre va aprovar, amb els vots a favor del PSC, el pressupost de l’Ajuntament de Barberà per al 2011. Serà un any d’eleccions municipals, i els pressupostos proposats i aprovats per l’equip de govern estan pensats per veure què es farà després de les eleccions. Això és un defecte greu, però encara ho és més que de la memòria de l’Alcaldia i de l’explicació del regidor d’Hisenda podem interpretar que també són uns pressupostos elaborats pensant en una propera recuperació de l’economia. Doble error, i una oportunitat perduda per modernitzar l’Ajuntament i defensar la gent treballadora.

Aquesta crisi no és una cosa passatgera, és un moment en què els grans poders financers, la màfia del capital, està aprofitant la inseguretat per acabar amb el que queda de l’Estat del Benestar. No és un xàfec que tard o d’hora pararà, és un atac ben organitzat pels més rics contra la majoria de la població, els treballadors i treballadores. I els estats estan fent el joc a qui juga amb la riquesa del país i sobretot, amb el futur de la nostra societat. Zapatero ha demostrat a qui defensa, i a qui escolta. No escolta a la majoria, sinó als 37 súper rics que convida a la Moncloa.

Els pressupostos aprovats són expressió de la subordinació dels Ajuntaments a un Estat cada cop menys democràtic, que fa pagar la crisi als empleats públics, que impedeix que els municipis tinguin capacitat inversora, devaluant el mandat constitucional d’autonomia municipal. Davant d’aquest panorama, alguns regidors i regidores es dediquen a convertir el Ple en un plató de televisió, i a fer de la política municipal un galliner on cada un mira de dir la bestiesa més gran. Hi haurà temps per fer campanya, i no només de les properes eleccions. El dia 18 de desembre els sindicats tornen a convocar manifestacions per protestar contra les retallades socials. Val la pena recordar que encara hi ha espai per defensar-nos. 

Salut i República.