dimecres, 24 de novembre del 2010

CONTRA LA RESIGNACIÓ, VOTA ICV-EUiA

A les portes de les Eleccions al Parlament de Catalunya, i a punt de celebrar el Ple Municipal que discutirà els Pressupostos de l’Ajuntament de Barberà del Vallès per a 2011, tot sembla augurar temps difícils per a la classe treballadora.

La campanya electoral ens ha presentat una CiU que sense fer res, camina cap a una majoria àmplia. Enfront d’aquesta ascensió de la dreta, només ICV-EUiA defensa la necessitat de barrar el pas a les contrarreformes que promet el candidat Mas, unes propostes que s’assemblen a les del govern de Zapatero, però encara més antisocials. Lamentablement, el President Montilla sembla conforme amb la derrota, i els seus càlculs passen més pel que convé al PSOE, que per continuar desenvolupant una Catalunya d’esquerres, que reparteixi la riquesa entre tots i totes.

Davant de les polítiques antisocials que ens han imposat des de Madrid i que ens voldran imposar des de la Generalitat, els Ajuntaments queden com la última línia de defensa dels treballadors i treballadores. Una defensa afeblida per la manca de finançament i per la subordinació a les administracions superiors que controlen els recursos que haurien de ser per als Ajuntaments. Els pressupostos que discutirem a Barberà del Vallès per a l’any vinent estan marcats perquè la crisi la continuaran pagant els empleats públics, i també per la manca de recursos per a noves inversions o el foment de l’ocupació pública. Això és culpa de la crisi mundial, del Govern de Zapatero... però també és fruit de la resignació d’aquells que han de fer política, en comptes de ser només gestors. El futur, si volem mantenir i millorar els drets socials de les persones, passa per polítiques valentes d'esquerra i propostes integradores, que facin dels ajuntaments una autèntica eina de defensa contra les polítiques neolliberals que ens volen imposar. Hi ha alternatives.














I si encara voleu més informació: Programa Electoral ICV-EUiA