dijous, 23 de desembre del 2010

Campanya per informar a les persones migrades dels seus drets electorals i promoure el vot

Des d’EUiA sempre hem defensat el dret a vot de les persones migrades, apostant per una política de ciutadania, tant pel que fa als drets socials, laborals i humans com pel que fa als deures. Però el dret a vot no només s’ha de tenir, sinó que s’ha d’exercir. És per això que EUiA ha endegat una campanya per promoure i informar del procediment que possibilitarà obtenir el dret a vot per a les municipals de 2011, sense oblidar que la inscripció en el registre del cens electoral és imprescindible per a poder votar i que s’ha de formalitzar abans del 15 de gener.

En el marc d’aquesta campanya, EUiA de Barberà repartirà materials informatius i ho explicarà en persona als i les nouvingudes de la nostra població durant les properes setmanes.


Cal recordar que des de l’1 de desembre i fins el 15 de gener hi ha obert el termini d’inscripció al registre del cens electoral per a totes aquelles persones de nacionalitat estrangera que pertanyen a països que han signat l’acord de bilateralitat amb l’Estat espanyol. Més de 260.000 persones de nacionalitat estrangera podran exercir el dret a vot en les pròximes eleccions municipals.

Trobareu el material informatiu de la campanya al banner de la dreta d'aquest bloc.