divendres, 7 de desembre del 2012

Resum de l'assemblea general anual d'EUiA Barberà del 1 de desembre


El passat dissabte 1 de desembre Esquerra Unida i Alternativa de Barberà vam fer la nostra assemblea general anual. Amb una assistència d'una vintena d'afiliats i afiliades, però també de gent que es sent propera al nostre projecte que també van participar del debat i les propostes sorgides a la trobada.

L'assemblea va començar amb una valoració sobre l'activitat i el funcionament de l'agrupació local durant el 2012. Una avaluació feta tenint en compte les objectius marcats fa un any, però també les mobilitzacions socials i electorals del darrer any, com les vagues generals del 29M i 14N, o les elecciones del 25N. La majoria d'opinions van reconèixer que tot i no haver treballat en tots els àmbits proposat, o que la presència i visibilitat d'EUiA i la coalició ICV-EUiA a nivell local ha de ser major, s'ha fet una feina important, millorant en aspectes organitzatius i contribuint decididament a la creació i funcionament de moviments socials i plataformes mobilitzadores.

Posteriorment es va fer una dinàmica per tal d'establir els objectius i les prioritats de la nostra organització pels propers 12 mesos. D'aquests objectius, diversos i entorn a diferents àmbits, en destaquen tres que es marquen com a prioritat. El primer és continuar aportant forces per la mobilització i l’organització de moviments socials, treballant en xarxa amb altres agents, organitzacions i persones amb les que compartim lluites. En segon lloc, el creixement com a organització, en persones afiliades o no que trobin en EUiA i la coalició ICV-EUiA un espai d’implicació, debat i treball. I per últim, encetar un procés per caminar cap a la unitat d’acció de les esquerres, tant a nivell local com nacional, que permeti disputar el poder a les forces que defensen l'actual règim i el model social i econòmic capitalista.

Com a darrer punt de l’assemblea, es va ratificar el model organitzatiu de l’assemblea local, on es defineixen els espais d’activitat, debat i decisió. De la mateixa manera, es van ratificar les responsabilitats i funcions dintre de l'assemblea local, que es van mantenir quasi totalment, i amb la que Jose Luis Rivera continua com a coordinador local.

I per acabar la jornada, els i les participants de l'assemblea, i alguns convidats i convidades, vam poder gaudir d'un dinar de germanor, amb unes boníssimes migas preparades per uns companys durant el matí.


En resum, una assemblea molt participativa, amb debat i propostes, que va servir per marcar objectius i prioritats pels propers mesos, en els que sens dubte s’haurà de continuar lluitant per aturar l'atac als drets socials i democràtics que estem vivint durant els darrers anys. EUiA de Barberà estarem, tant al carrer com a les institucions, al costat dels i les que pateixen la crisi i amb els i les que lluiten per canviar aquesta realitat.