dilluns, 10 de desembre del 2012

EUiA dóna suport a la mobilització estatal per l’educació pública convocada pel 13D

Comunicat del sector d'educació d'EUiA:

El pròxim dijous, 13 de desembre, sortirem al carrer una vegada més per lluitar per la nostra educació pública. Fa gairebé cinc anys el president Zapatero i el seu seguici ens van negar la crisi. Des de llavors, els governs català i espanyol ens han dit que per poder sortir de la crisi l'únic camí és l'austeritat. I certament hem vist que aquesta "austeritat" s'ha materialitzat en retallades socials. Però, sense explicar el perquè, aquesta "austeritat" no ha afectat a aquells que ens han portat la crisi: banquers, classe política, rics, grans empresaris, etc. En resum, els que més han tingut i a dia d'avui encara més tenen.

Les retallades s'han acarnissat amb el poble català, espanyol i europeu. És a dir, amb el poble en majúscules: amb els de sempre. Perquè sempre hem estat “els de sempre”: els que no som banquers, els que no som classe política però tot i així fem política, els que no som grans empresaris però si generem beneficis, els treballadors, els que som aquest llarg etcètera. Retallades que afecten la nostra vida, la nostra salut, el nostre benestar, la nostra cultura, la nostra educació.
Ens pugen les taxes universitàries. Ens treuen qualitat educativa a les escoles, primàries i secundàries. Ens maten l'educació infantil que tant ens va costar tenir. Ens treuen el dret a transport i a menjador. Fins i tot ens cobren 2 euros per la carmanyola amb menjar que porten els nostres infants a l’escola. Menjar perquè s'alimentin i així poder aprendre i tenir capacitats per poder crear noves idees. I així també poder tenir un futur basat en el desenvolupament humà. Perquè com el mestre i educador Paulo Freire va dir: “Estudiar no és un acte de consumir idees, sinó de crear-les i recrear-les”.
Des del sector d'Educació d'EUiA no només donem suport a la manifestació convocada pel 13 de desembre. També en serem part: una veu més a la marea de gent que sortirà al carrer per reivindicar un cop més els nostres drets i obligacions. Drets com a ciutadans d'aquesta nació. Dret a una educació pública, laica i gratuïta. Una educació de qualitat i digna. Amb l’obligació de defensar-la. Perquè "La nostra educació no pagarà el vostre deute".
Sector d'Educació d'EUiA