dimarts, 27 de novembre del 2012

MOBILITZACIÓ AL CARRER I A LES URNES: UNITAT D’ACCIÓ CONTRA LA TROIKA



Les eleccions del 25N han canviat el mapa polític de Catalunya, i han resultat en un fracàs absolut del president Mas en el seu intent d’apropiar-se el dret a decidir i d’identificar els seus interessos partidistes amb els interessos de Catalunya. El poble català, en especial a l’àrea metropolitana, ha castigat les retallades i la insensibilitat social d’Artur Mas i de CiU, els seus pactes amb el PP i la seva manca de transparència i compromís contra la corrupció.

La coalició ICV-EUiA ha augmentat la seva representació al Parlament, passant de 10 a 13 diputats i sumant 128.000 vots més que en 2010. A Barberà, la nostra coalició ha doblat el número de vots, i n’ha obtingut 2500, passant a ser la tercera força. Cal valorar com a molt positiu l’augment de la participació, que ha estat de més de 12 punts, passant del 56% a més del 68%. De la mateixa manera que el 14 de novembre ens vam mobilitzar per dir prou a les retallades de drets i a les polítiques d’austeritat de la Troika (Fons Monetari Internacional, Comissió Europea i Banc Central Europeu), aquest 25 de novembre hi ha hagut mobilització a les urnes per dir prou. Ha estat molt difícil perquè les dretes han fet servir el seu poder mediàtic per polaritzar el debat de manera simplista: Catalunya contra Espanya, CiU contra PP... però la voluntat del poble no és un lema electoral: el poble de Catalunya no vol més polítiques de dretes.

Ara cal unitat d’acció contra les polítiques dels poderosos i els banquers, l’1%, aturar les retallades i assegurar la renda bàsica i l’accés als serveis bàsics per a totes les persones. Les esquerres som plurals, i al Parlament aquesta pluralitat s’ha enriquit amb la incorporació de les CUP, una altra força que com ICV-EUiA està frontalment en contra de les polítiques neolliberals. Cal que les altres opcions que es reclamen d’esquerres siguin coherents i es neguin a donar suport a CiU, i que junt amb la ciutadania organitzada concentrem els nostres esforços per defensar a totes i a cada una de les persones que formem aquest país, a favor del 99% i no de l’1%. La mobilització al carrer i a les urnes ens han marcat el camí.