dimecres, 14 de setembre del 2011

Les retallades a l'ensenyament segueixen a Barberà

És setembre i toca fer una repàs dels últims esdeveniments als centres escolars de Barberà, a ningú se li escapa que l’ensenyament és tambè carn de retallades, i el govern de la Generalitat segueix posant fil a l’agulla. A tota Catalunya el nombre d’alumnes s’ha incrementat en 21000, fet que no ha servir per proveïr de més ensenyants al sistema, ans al contrari, la tendencia és congelar i quan hi ha marge reduïr les plantilles, a Barberà en concret les dades de les previsions de la Generalitat que tenim son les següents: 

- CEIP CAN SERRA: 2-2,5 professors menys

- CEIP EL BOSC: 2 professors menys.

- CEIP CAN LLOBET: Es manté la plantilla tot i augmentar una línea en P3.

- CEIP MARTI I POL: 1,5 Professors menys.

- CEIP ELISA BADIA: 2 professors menys.

- CEIP CAN PLANAS: Les previsions eren reduïr 3,5 professors, però de moment es mantè sense canvis.

- CEIP MARTA MATA: No tenim información sobre la plantilla, però seguim amb el greu problema del retard en la construcció del col·legi.




Això en quant al retall del personal directe que ha d’estar amb els nostres fills i filles, les dades es reflexen en termes de jornades laborals destruïdes, fet prou greu que sens dubte carrega als professors que queden de més treball, i aminora la qualitat en molts casos de l’educació de qualitat que tots volem. Els professors no només hauran de organitzar-se per atendre tots els alumnes amb menys personal, també es troven davant d’un augment  de les hores lectives que hauran de dedicar, fet que a la pràctica suposarà emportar-se més treball a casa per poder arribar a tot, sense oblidar que segueixen amb el retall en els seus sous fruit de anteriors tisorades.

Els centres a Barberà están obrint sense remei tercers grups per curs  quan no están preparats per aquesta realitat, les ratios d’alumnes per aula en molts casos superen els estandards del departament, la reducció de la despesa corrent ens els ultims 3 anys als centres de Barberà porta un acumulat d’un 35% de rebaixa en coses tant bàsiques com ara el material d’activitats quotidianes als coles.

Des d’EUiA volem fer públic aquest estat de la qüestió, des del convenciment que l’educació pública i de qualitat, és un pilar bàsic per garantir la cohesió social i l’avenç  com a societat. Garantir bones condicions de treball als responsables de l’educació dels nostres fills i invertir en el sistema educatiu és bàsic per aconseguir una societat més rica en tots el sentits i malgrat no ens agradi aquesta lógica també una societat més preparada per afrontar la forta competencia que ens porta el sistema global capitalista, si no tenim persones ben formades a la llarga l’únic element per competir al mercat mundial seguirà sent mantenir sous baixos, una lògica ja emprada durant molts anys i que pateix la classe treballadora. Per tot això, reclamem un augment dràstic en els recursos a destinar a l’ensenyament públic des de la Generalitat i donem suport a la comunitat educativa en els seus plantejaments i exigencies, és tot per ara. Seguirem informant.