divendres, 2 de setembre de 2011

Contra la reforma de la Constitució: #jovullvotar

Diverses organitzacions, veinals i sindicals entre d'altres, membres de la plataforma Prou  Retallades, han acordat manifestar públicament el seu rebuig a la proposta de reforma de la Constitució Espanyola elaborada pels responsables dels grups parlamentaris del PSOE i del PP, i demanar als diputats i senadors de tots els grups parlamentaris que no la votin favorablement i que, en el cas que la proposta fos aprovada, es convoqui un referèndum per a la seva ratificació.

Per això, les entitats socials sotasignants, insten a sortir al carrer el 6 de setembre contra la proposta de reforma constitucional. Una convocatória a la que EUiA dona suport

MANIFESTACIÓ a BARCELONA CONTRA LA REFORMA #JOVULLVOTAR
Dimarts 6 de setembre a les 18.30 h - Sortida Plaça Urquinaona fins a Pla de Palau


A continuació, podeu llegir el manifest i les entitats signants:Les organitzacions socials sotasignants acorden manifestar públicament el seu rebuig a la proposta de reforma de la Constitució Espanyola elaborada pels responsables dels grups parlamentaris del PSOE i del PP, demanar als diputats i senadors de tots els grups parlamentaris que no la votin favorablement i que, en el cas que la proposta fos aprovada, es convoqui un referèndum per a la seva ratificació.
Considerem que pel seu contingut i pels terminis d'aplicació aquesta reforma no ajudarà a la reducció dels actuals nivells de dèficit públic i provocarà un deteriorament encara més greu de la situació del teixit econòmic i social del nostre país. La reducció del dèficit només es pot aconseguir mitjançant la promoció del creixement econòmic i l'ocupació, una reforma fiscal equitativa i progressiva i un rigor permanent en l'ús de la despesa pública.
Al mateix temps imposa una greu limitació a l'autonomia dels governs democràtics i a la capacitat d'autogovern pressupostari de les diferents administracions públiques. Això afectarà greument a la seva capacitat d'utilitzar la política pressupostària al servei dels objectius de la política general. Motivada, suposadament, pels atacs especulatius els deutes sobirans, la reforma introdueix en la nostra màxima norma jurídica un factor econòmic de caràcter netament procíclic que pot arribar a impedir l'acció dels governs per a què la nostra economia no entri, en el futur, en una recessió. Constitueix també una amenaça permanent per a les prestacions i institucions de l'Estat de benestar, les polítiques socials i la cooperació per al desenvolupament.
A Catalunya aquesta situació és doblement greu perquè ja arrosseguem una limitació a l’autogovern provocada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia, i al mateix temps, dóna màxim rang legal a la política de retallades socials que està duent a terme el Govern de Catalunya.
Si el contingut és rebutjable, el procediment que es va a adoptar per a la seva aprovació és del tot inacceptable: es produirà amb la legislatura esgotada, s'anuncia en ple període de vacances, es vol aprovar definitivament transcorreguts només quinze dies des de que el President del Govern va proposar-la el 23 d'agost, es vol realitzar sense debat polític ni social de cap classe i, finalment, sense que la reforma sigui sotmesa a referèndum.

Per tot això i tenint en compte que el seu contingut -la constitucionalització de l'obligació d'equilibri pressupostari i límit del deute en els comptes de les administracions públiques- és una opció ideològica i política que, a més de ser errònia i inútil, té un caràcter marcadament conservador, les organitzacions socials sotasignants consideren necessari que la ciutadania expressi públicament:

1. El seu rebuig a la reforma constitucional que es proposa.
2. La petició als/les diputats/des i senadors/es que no la votin favorablement en el tràmit parlamentari.
3. L'exigència de que si la proposta és aprovada pel Parlament sigui sotmesa a referèndum.


Finalment, les organitzacions sotasignants criden a la ciutadania i a les forces polítiques i socials a participar en les mobilitzacions que es convoquin. Conscients de la necessitat de treballar per la confluència de totes les organitzacions i plataformes que ens posicionem contra aquesta reforma de la Constitució, acorden:
1. Convocar una manifestació a la ciutat de Barcelona el proper dimarts 6 de setembre a les 18.30 hores, amb sortida des de Plaça Urquinaona, tal com es farà a d’altres capitals de l'Estat espanyol. També es duran a terme mobilitzacions a Tarragona, Lleida i Girona.
2. Donar suport a la participació en les altres concentracions i mobilitzacions que es convoquin aquests dies contra la reforma de la Constitució i per a la convocatòria d'un referèndum, i en les iniciatives de diferent naturalesa que puguin sorgir com, en particular, la recollida electrònica de signatures.

Barcelona, 1 de setembre de 2011


LLISTAT D’ADHESIONS:

AICEC-ADICAE - Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances
Asociación de los Nuevos Colectivos
Associació Catalana per la Pau
Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears - APFCIB
Associació de Treballadors Pakistanesos
Ateneus Laics i Progressistes
ATTAC ACORDEM
CAB - Consell d'Associacions de Barcelona
CAPS - Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris
CCOO de Catalunya
Centre Filipí de Barcelona
CNJC - Consell Nacional de la Joventut de Catalunya
Col·lectiu Gai de Barcelona
CONFAVC - Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya
Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya
Creación Positiva
Dempeus per la salut pública
Ecogais
FAPAES - Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari
FAVB - Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
FETS - Finançes Ètiques i Solidàries
Inflexió
Infogai
Meses Ciutadanes
Moviment Laic i Progressista
Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals - DESC
SOS Racisme
UCC - Unió de Consumidors de Catalunya
UGT de Catalunya
USOC de Catalunya


Cap comentari: