dilluns, 5 de setembre del 2011

Comunicat d'EUiA de Barberà sobre les retallades en el serveis de salut al Vallès Occidental

Davant les retallades en els serveis de salut que s'han dut a terme des del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, i especialment els desallotjaments de les ocupacions pacífiques i reivindicatives que van tenir lloc al Vallès Occidental la matinada del 30 al 31 de setembre, EUiA de Barberà vol manifestar:

- Com hem vingut fent des d'un primer moment, mostrem el nostre més ferm rebuig a les retallades en el sistema de salut català. Aquestes retallades, fruit de l'aplicació d'una austeritat mal entesa, afecten especialment a la comarca del Vallès Occidental, que amb una població de més d'un milió de persones i veu reduïda dràsticament el nombre de centres que presten serveis d'urgències nocturnes, així com el servei d'ambulàncies. Aquestes són unes retallades injustes, ja que afecten als sectors de la població amb menys recursos, i que tenen una major dependència dels serveis públics, i interessades políticament, per buscar l'afebliment de la sanitat pública en benefici de la sanitat privada.

- Recordem que el partit que ha impulsat aquestes retallades dels serveis públics participa al govern municipal de Barberà. Esperem que no gestioni les àrees que estan sota la seva responsabilitat amb el mateix criteri de falsa austeritat i afany privatitzador.

- Condemnem els desallotjaments ordenats pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya dels CAPs del Vallès Occidental que estaven ocupats en protesta contra les retallades sanitàries. L'ús de la força i la violència de la intimidació no pot ser la resposta d'un govern a una manifestació de malestar legítima i totalment pacifica.

- EUiA considerem el dret a la protecció de la salut com un dret fonamental de la ciutadania, sent per tant totalment legítima la defensa pacífica del dret a una atenció sanitària de qualitat. En aquest sentit, donem ple suport a totes les mobilitzacions i accions reivindicatives portades a terme pels veïns i veïnes de les poblacions afectades.

- EUiA de Barberà ens comprometem a continuar treballant per la defensa de la sanitat pública (així com la resta de serveis públics i drets socials), a nivell municipal des de l'Ajuntament, a nivell nacional a través del nostre grup parlamentari d'ICV-EUiA, i al carrer, donant suport i participant a nivell individual a les mobilitzacions plantejades.

- Per últim, fer un reconeixement a la ciutadania que ha impulsat les mobilitzacions de rebuig a les retallades i exigint la recuperació de les urgències 24h i de la resta de serveis sanitaris retallats. El coratge i la determinació demostrada pels veïns i veïnes de Badia, que han mantingut l'ocupació nocturna reivindicativa durant tot l'estiu, és un exemple de lluita i compromís que ens ha d'animar a tota la població a defensar el sector i els serveis públics davant l'atac de polítiques neolliberals que estem patint.