dissabte, 2 d’abril del 2011

Ple de març: EUiA reclama unitat i contundència davant les retallades de CiU

El ple ordinari del passat 30 de març va tractar, entre d’altres, l’ajustament del quadre d’inversions a conseqüència del tancament en negatiu del Pressupost Municipal de 2010, així com l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora dels criteris ambientals a adoptar en les obres de construcció, rehabilitació i demolició d’edificis i en les obres d’urbanització, aquesta per unanimitat.

També es va aprovar per unanimitat una moció a proposta de la Junta de Portaveus per exigir a la Generalitat l’inici de la construcció de l’escola Marta Mata. Des d’EUiA es va valorar positivament el vot favorable de tots els grups davant de la postura del govern de CiU de retardar l’inici de les obres, i es va proposar també continuar amb aquesta unitat d’acció per endegar noves accions en cas que la moció no obtingui resposta positiva.

 
En el torn de precs i preguntes, des del grup municipal d’EUiA es va demanar a la resta de grups unitat d’acció i contundència, en aquest cas davant de la no construcció de l’Hospital Ernest Lluch, que ha de donar servei a Barberà, Cerdanyola, Montcada i Ripollet.

En el context actual de retallades socials, cal defensar el dret dels veïns i veïnes a serveis públics de qualitat. Això passa per reclamar que les administracions supramunicipals compleixin amb els compromisos adquirits, i per no acceptar més retallades socials. L’Ajuntament ha de jugar un paper actiu en les reivindicacions, al costat dels barberencs i barberenques.