dilluns, 18 d’abril del 2011

ICV-EUiA de Barberà presenten les conclusions del procés participatiu PROPOSTES DES DE L'ESQUERRA

El dissabte 16 d'abril va tenir lloc l'assemblea oberta que concluia el procés Propostes des de l'esquerra. En la reunió es va presentar el resum de totes les propostes recollides en els 4 tallers previstos. Un total de 71 propostes, agrupades en 18 apostes, que podeu consultar en la pàgina del bloc d'EUiA de Barberà. 
 Després d'alguns afegits i modificacions en el redactat, es va aprovar el document, i es van acordar les propostes considerades com a prioritàries. Un total de 13 propostes que es destacaran en el marc del conjunt del programa electoral de la coalició ICV-EUiA per les properes eleccions municipals del 22 de maig.
Les tretze propostes destacades són:
1. Fer i posar un marxa un pla integral de xoc, per prevenir i intervenir sobre les situacions de risc d'exclusió social.

2. Mesures per posar en lloguer pisos buits a Barberà, amb l'ajuntament com intermediari i garantia, i aprofitar els pisos buits de promocions socials per lloguers socials i situacions d'emergència social.

3. No fer privatitzacions ni externalitzacions. Garantir la gestió pública i directa dels serveis municipals, creant ocupació estable i de qualitat.

4. Reconèixer l'associacionisme com a interlocutor vàlid, i potenciar la seva xarxa amb la creació d'una oficina de suport i assessorament a les entitats.

5. Posada en marxa de processos participatius, amb consultes municipals vinculants i amb un tràmit participatiu obligatori i efectiu pels projectes i serveis a partir de 100.000€ anuals.

6. Creació d'una comissió de festes populars, amb participació real de les entitats, i amb la festa major com a activitat principal.

7. Gestió compartida amb les entitats usuàries dels equipaments culturals, establint conjuntament un protocol d'ús.

8. Creació i posada en marxa d'un pla municipal d'acollida i per la convivència.

9. Reformular el civisme des de la participació i la ciutadania activa, i derogant l'ordenança del civisme.

10. No a la construcció de l'interpolar, i si a l'orbital ferroviària, garantint la zona verda i d'esbarjo en el seu recorregut.

11. Crear un centre de recursos comunitaris, inspirat en el concepte de decreixement, per incentivar i dinamitzar la dinàmica comunitària i d'intercanvi, amb les entitats com a protagonistes.

12. Reactivar el pla d'aparcaments (pendents a la Pl. Sardana i la Pl. Gaudí), mantenir la gratuïtat del de la RENFE. Tots amb gestió municipal.

13. Fer un bicing mancomunat amb Badia, Sabadell i l'UAB, utilitzant els equipaments públics com a estacions.


A partir d'ara, i tenint com a base les 71 propostes del procés participatiu, es completarà el programa electoral, que es presentarà properament, amb mesures dels propis partits integrants de la coalició i que en cap cas seran contradictòries amb les recollides en els diversos tallers del procés.