dijous, 10 de juny del 2010

Acte de denúncia dels atacs d´Israel a la flota d´ajut humanitari a la UAB amb la participació de Nuet

Aquest migdia s´ha realitzat un acte de denúncia de l´atac d´Israel a la flota que es dirigia a la Franja de Gaza a entregar un carregament d´ajut humanitari pel que van morir com a mínim nou persones. La jornada s´ha realitzat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i hi han intervingut els dos activistes catalans que es trobaven al vaixell “Mavi Marmara” de la “Flotilla de la Llibertat”, Manuel Tapial i Laura Arau, el senador d´EUiA que va participar a l´expedició del vaixell Free Gaza el 2009, Joan Josep Nuet, l´activista palestí de Gaza,Usama Khaldy, la vicepresidenta de “Pau Ara i Sempre”, Begoña Martínez, i el director de l´Assiociació Catalana per la Pau, Jordi Garrell.

Tapial i Arau han explicat la seva experiència a la “Flotilla per la Llibertat”. Ambdós han declarat que “era innecessària tanta violència per part d´Israel” i han assegurat que “tan sols han viscut durant pocs dies el que els palestins viuen diàriament”. Els activistes han destacat els motiu que els va portar a dur a participar en accions com la d´organitzar flotes d´ajut humanitari cap a Gaza és la greu situació en la viuen el palestins ja que aquests veuen vulnerats contínuament els seus drets destrueixen les seves vivendes, tenen impediments per accedir a recursos bàsics com l´aigua , l´electricitat o el gas, etc.

Tapial i Arau han acusat el Govern espanyol de no haver actuat per impedir la massacre ja que han assegurat que se´l va advertir del que succeiria si no se´ls ajudava. Arau ha manifestat que és indignant que Israel digui que va actuar en defensa pròpia i ha assegurat que tot i que reben amenaces no estan disposat a callar el que van viure.

Els activistes pels drets humans han explicat que denunciaran l´Estat d´Israel al Tribunal Penal Internacional i a l´Audiència Nacional, òrgan que han dit que ja hauria d´haver actuat d´ofici, ja que s´han comès crims de lesa humanitat.

El senador d´EUiA, Joan Josep Nuet ha explicat la seva experiència amb el vaixell “Free Gaza” llançat l´any passat des de Xipre per fer arribar ajut humanitari a Gaza, que va ser aturat per l´exèrcit i va haver de retrocedir. El senador, que en les darreres setmanes ha participat amb altres parlamentaris i activistes en una missió de verificació dels drets Humans a Palestina, ha dit que el principal problema a la zona és que fa 62 anys que aquesta s´ha convertit en una “gàbia pels palestins.”

“La “Flotilla de la Llibertat” ha obert els ulls a la opinió internacional, molt més que moltes campanyes que es porten duent a terme durant anys ja que fins ara tothom que criticava Israel se l´acusava d´antisemita però ara s´està evidenciant que Israel està executant el seu pla amb total impunitat que és el de menj.ar terreny als palestins i fer-los fora a costa del que sigui”, ha afegit el senador. Nuet també ha explicat que des d´EUiA s´ha demanat la retirada de l´ambaixador d´Israel a Espanya i de l´ambaixador espanyola Tel Aviv, així com que Espanya no vengui armes a Israel.

Tots els ponents han acusat Israel de practicar terrorisme d´Estat i han fet una crida a augmentar la pressió política i civil per aturar la destrucció del poble palestí que està duent a terme l´estat d´Israel. En aquest sentit els ponents han defensat que se segueixin organitzant flotes amb ajut humanitari i que els estats aturin els acords amb Israel.

notícia extreta de la web d'EUiA