dimarts, 29 d’abril del 2014

FESTA MAJOR: NI UN PAS ENRERE AMB L’ESPAI D’ENTITATS I L’ESPAI JOVE

La Festa Major de Barberà del Vallès té una gran tradició participativa, des del començament dels Ajuntaments democràtics l’any 1979 les entitats de la ciutat han col·laborat en la construcció d’una festa que, després de passar per diverses etapes, ha anat consolidant dos espais de participació: l’Espai Jove i l’Espai d’Entitats. En els últims anys, i sobretot a partir de la constitució de la Coordinadora Pro Festa Major, s’han produït importants millores, i s’ha establert un consens a l’entorn d’una festa popular, participativa i al centre com a punt de trobada dels veïns i veïnes de la ciutat.


L’Espai Jove s’ha consolidat al Parc de Can Serra, amb gran èxit, i l’Espai d’Entitats ho ha fet al Passeig del Doctor Moragas, incorporant cada any a més entitats. Aquest és un model d’èxit, que ha afavorit la col·laboració d’entitats, el comerç local i l’Ajuntament per tal de desenvolupar una festa més propera, més racional i més ajustada pressupostàriament. És una mala notícia que des del govern municipal s’estigui qüestionant l’emplaçament de l’Espai d’Entitats en cas que més organitzacions vulguin participar, i també ho és que es vulgui ubicar l’Espai Jove fora del Parc de Can Serra.

Com a organitzacions que sempre hem defensat i hem construït una Festa Major participativa, popular i al centre de la ciutat, exigim el manteniment de l’Espai d’Entitats i l’Espai Jove en les seves ubicacions actuals, per continuar desenvolupant el caràcter participatiu i popular de la Festa Major de Barberà del Vallès. El sentit comú i la valoració positiva d’aquest model han d’imposar-se, però mentre això no sigui un fet, cridem a la mobilització per defensar-lo. Ens sumem a la convocatòria de dimecres 30 d’abril a les 19:45 a la Plaça de la Vila per exigir l’Espai Jove a Can Serra i l’Espai d’Entitats al Passeig Doctor Moragas. Ni un pas enrere, defensem la Festa Major de totes i tots.

Carpa Roja
Partit dels Comunistes de Catalunya
i Esquerra Unida i Alternativa