divendres, 2 de maig del 2014

Crònica i imatges del Sopar del Primer de Maig 2014

El passat 25 d’abril va tenir lloc el Sopar del Primer de Maig, organitzat per l’assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa de Barberà. Van ser gairebé 100 les persones de vàries generacions que es van reunir en aquesta trobada anual de militants, activistes i companyes de l’esquerra a Barberà. Enguany es dedicava l’esdeveniment a recordar els 40 anys de la Revolució dels Clavells i a reivindicar el seu esperit rupturista també per a Europa, coincidint amb les properes eleccions europees. 

El sopar, que va per la seva la quarta edició, va transcórrer en un ambient de companyerisme, molt animat per les retrobades i pels debats sobre la situació social actual. Un cop finalitzats els plats, amb les postres i els cafès a la taula, es va iniciar l’acte que va servir per fer repàs de la feina feta durant el darrer any, escoltar les convidades i agafar forces per les lluites que han d'arribar. El coordinador local de Barberà, el José Luis Rivera, va presentar i conduir l’acte.  Així, després de donar la benvinguda i agrair l’assistència, va donar pas a un parell de petits vídeos. Un primer on es feia una breu explicació i recordatori del que va significar la Revolució dels Clavells a Portugal, i un segon on es resumeix l'activitat anual de l'organització i dels principals moviments socials, i que va ser molt aplaudit pels i les assistents.

La sobretaula va continuar amb el lliurament de carnets als i les noves afiliades a EUiA de Barberà durant el darrer any, i amb les intervencions del i les convidades. En primer lloc, en Félix Chic, coordinador local d’ICV de Barberà va saludar als i les assistents al sopar, del que, va recordar, havia participat en totes les seves edicions, i tot reivindicant que som treballadors i treballadores , va defensar la unitat de les esquerres per defensar els nostres drets.

Tot seguit, la Marga Ferré, secretària d'elaboració política i programes d’IU i col·laboradora habitual del programa de debat polític La Tuerka, en un breu però emotiu discurs, va agrair la invitació al sopar i va parlar de la nostra condició de classe treballadora, i de les lluites que hem hagut de fer, abans i ara, arreu d’Europa per aconseguir i defensar els nostres drets. I com a darrera convidada, la candidata d’ICV-EUiA, inclosa a la llista de l’Esquerra Plural d’IU, a les eleccions europees, la Núria Lozano, va destacar la importància d’aturar les polítiques neolliberals a la Unió Europea, austericides i de saqueig a les classes populars de tot el continent, amb la mobilització i amb les properes eleccions europees. Unes eleccions on tenim la oportunitat de dir “Fuck the Troika” a través de les urnes.

Per finalitzar l’acte, el José Luis Rivera, va concloure el sopar reconeixent la feina feta, per EUiA i per altres entitats i moviments socials, a nivell local durant els darrers anys, i va animar a continuar donant una resposta social, al carrer i a les institucions, a l’estafa disfressada de crisi que estan fent viure.


Amb un brindis i algunes copes més, i amb l’autoconvocatória per participar a la manifestació del Dia del Treball, es va donar per tancat el Sopar del Primer de Maig.