dimecres, 5 de març del 2014

Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista: desobediència feminista! - Manifest d'EUiA pel 8 de març -

Manifest de l'Àrea de les Dones d'EUiA en motiu del 8 de Març


Les dones d’EUiA tornem a sortir al carrer aquest 8 de març per dir ben clar que el projecte de llei de reforma de la llei de l’avortament que impulsa el Partit Popular és un atac frontal i deliberat contre les dones, pura violència masclista institucional. Per això aquest any més que mai treballem a la campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, i secundem les accions que s’estan promovent arreu pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i el seu projecte de vida, a ser subjectes de ple dret i a exercir-ho
en llibertat i amb seguretat jurídica.

Aquest 8 de març ens adherim a les convocatòries unitàries per rebutjar públicament i notòria aquest atac a la meitat de la població, perquè és una atac a totes les dones, en clau de retrocés en drets democràtics, d’igualtat i llibertats; és també un atac classista, on les dones que s’ho puguin pagar avortaran legalment a l’estranger amb garanties sanitàries i, les que no, ho hauran de fer de forma clandestina, jugant-se la salut, la llibertat i la vida; és sense dubte un atac masclista i patriarcal, que vol fer retrocedir les dones a un estat de
subordinació i dependència de terceres instàncies, sempre controlades pel patriarcat.

Avui ens posicionem clara i rotundament contra l’avantprojecte de llei de protecció dels drets del concebut i de la dona embarassada del PP, i en defensa dels drets sexuals i reproductius i la interrupció voluntària de l’embaràs com a drets fonamentals i indestriables de la condició de subjectes de ple dret que som les dones. Un cop més, refermem el nostre compromís amb la lluita per la defensa dels drets de les dones, i cridem a fer-ho des de la nostra organització als territoris, a les institucions on tinguem representació, a les mobilitzacions i a tots aquells àmbits on puguem arribar, influir i sumar aliances.

Pel dret al propi cos: avortament i contracepció lliures i gratuïts. Garantir i fer efectiu el dret de la dona a l’avortament, acabant amb l’actual persecució que pateix i la inseguretat jurídica en el seu exercici, exigeix mesures inajornables:

• Anul·lar i extingir tots els procediments judicials en marxa per exercir el dret a l’avortament.

• Legislació que garanteixi el dret a l’avortament sense interferències exteriors i amb plena seguretat jurídica per a qualsevol persona que hi intervingui.

• Acabar amb la criminalització social de l’avortament.

• Assegurar el dret efectiu a l’avortament en qualsevol centre de la xarxa sanitària pública o que treballi per a ella.
• Acabar amb l’actual situació que permet que un metge pugui objectar a l’avortament en la sanitat pública mentre el practica a la privada.

• Seguir participant i donant suport a les mobilitzacions unitàries per aconseguir la modificació
de l’actual Llei d’avortament, perquè en sigui lliure i gratuït.

• Incorporació de continguts d’educació afectiva - sexual al currículum escolar a tots els nivells educatius i formació adient sobre contracepció.

Carregades de raons com sempre, però enrabiades com mai, convoquem tota la gent d’esquerres a  articipar a les manifestacions unitàries convocades aquest dissabte 8 de març de 2014, a Barcelona 18’30h des de plaça Universitat:

Contra l’ofensiva patriarcal i capitalist desobediència feminista!

#Tempsdelluita pels drets sexuals i reproductius, avortament lliure i gratuït!

Visca la lluita feminista!
Visca les dones treballadores!


font: http://www.euia.cat/img/documentos/file/doc_euia_589.pdf