dimarts, 21 de gener del 2014

Solidaritat amb la lluita de Panrico

EUiA de Barberà esta portant a terme una campanya de solidaritat amb els i les treballadores de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda. Durant aquesta setmana s'estan posant guardioles (per recaptar fons per la seva caixa de resistència) a diferents bars de Barberà. De moment es poden trobar al Bar Les Botas i al Bar Caliu. I també a els bars Folk i Ruta Natural, on els companys d'ICV de Barberà van posar-les fa unes setmanes.


I com a activitat principal, el proper diumenge 26 de gener ha organitzat un Vermut Solidari, a les 12h a la Plaça de la Vila, on tindrem l'oportunitat de que membres del Comité de Vaga ens expliquin els motius de la vaga, el xantatge que fa l'empresa i com estan desenvolupant la seva lluita. Tot això al mateix temps que podrem contribuir econòmicament prenent un vermut o simplement fent una donació. Tot el que es reculli anirà íntegrament a a la seva caixa de resistència, i es sumarà a l'aportació que vam fer des de l'assemblea de EUiA Barberà al mes d'octubre.


Aquesta campanya es suma a altres iniciatives realitzades per diferents espais polítics de la nostra població, com ICV i la EAB, i que demostren que Barberà esta recolzant amb solidaritat la lluita exemplar que estant portant a terme la plantilla de Panrico per defensar els seus llocs de treball,  i que és una mostra de com el poder financer internacional (Panrico és ara propietat del fons internacional d'inversió Oaktree) està destruint el teixit industrial a la comarca del Vallès Occidental i a tota Catalunya. Aquesta vaga indefinida ja ha esdevingut històrica, en ser la més llarga des la transició. 

Visca la lluita dels i les treballadores de Panrico!