dimecres, 29 de gener del 2014

L’assemblea d’EUiA a Barberà del Vallès recapta 508 euros per a la caixa de resistència de Panrico amb un vermut solidari

Aquest diumenge EUiA de Barberà va organitzar un vermut solidari amb els i les treballadores de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, que fa uns dies han superat els 100 dies en vaga indefinida en defensa dels seus llocs de treball. L'acte, celebrat a la plaça de la Vila de la població vallesana, va resultar tot un èxit. Més d'un centenar de persones es van apropar i van solidaritzar-se amb la lluita de Panrico, comprant a la paradeta d'artesania que el comitè de vaga va muntar des de primera hora del matí, i fent el vermut. Els 508 euros que es van poder recaptar van anar a parar, en la seva totalitat, a la caixa de resistència dels i les treballadores en lluita (número de compte2100 3161 38 22000 94458).


L'acte va ser presentat pel Jose Luis Rivera, coordinador local d'EUiA de Barberà, que va donar pas al membre del comitè de vaga José Guadalupe. Guadalupe va explicar breument la lluita dels i les treballadors de Panrico i l'actuació, que va titllar de “mafiosa”, del fons d'inversió internacional Oaktree, actual propietàri de la marca. També va agrair les nombroses mostres de solidaritat rebudes. “Aquesta és la lluita de Panrico, però també és la lluita de la classe de treballadora”, va defensar Guadalupe.

Per la seva part, Rivera va ressaltar la importància de la vaga de Panrico en l'actual lluita de la classe treballadora, i va animar a recolzar el comitè de vaga en el judici que celebrarà el 13 de febrer a Sabadell, i que haurà de servir perquè el magistrat dicti sentència sobre les acusacions de la direcció de l’empresa, que considera que la vaga és irregular. “És necessària més que mai la unió i la unitat d’acció”, va defensar Rivera.


Al vermut també van apropar-se membres d'EUiA d'altres poblacions de la comarca, com la coordinadora de Sabadell, Marisol Martínez. Es va recollir un total de 508 euros del vermut, que es van lliurar al comitè de vaga a la mateixa plaça. EUiA de Barberà agraeix totes les persones que es van apropar i van demostrar que Barberà és una població solidaria amb les lluites obreres, i especialment als i les treballadores de Panrico pel seu exemple de lluita i dignitat.

font de la notícia: http://www.euia.cat/pagina.php?idp=7750