dijous, 16 de gener de 2014

ARA ÉS DEMÀ. Connectem les lluites per construïr l'alternativa

El proper 1 de febrer tindrà lloc la trobada ARA ÉS DEMÀ, un espai obert de participació, debat i acció. De connexió de les lluites socials i amb voluntat de sumar esforços i energies de diferents persones, espais i moviments. Per plantar cara i aturar les polítiques neolliberals de la Troika.


ARA ÉS DEMÀ és una proposta impulsada per ICV i EUiA, però que vol anar més enllà d'aquestes organitzacions, donar protagonisme a les persones i moviments que lluiten al carrer, i connectar-se amb altres espais amb qui comparteixen reivindicacions i la voluntat de construïr una alternativa social.

Us deixem el text de presentació de la iniciativa i l'enllaç de la plana web on trobareu més informació, podeu començar a fer propostes i inscriure-us a la jornada. 

Properament oferirem un espai per començar a treballar en el sentit de la trobada a nivell local. 

En els darrers mesos tant ICV com EUiA, ens hem marcat una fita prioritària: obrir un nou temps per combatre i contrarestar el veritable procés de-constituent que patim. Un moment de creixement de les desigualtats però també de desposseïment de drets i retrocés en les llibertats.
I és per això que creiem indispensable propiciar un canvi profund del sistema econòmic que, en clau ecològica i amb un model de democràcia econòmica, superi les limitacions d'un règim segrestat per poders que ningú no ha escollit i en canvi condicionen les nostres vides presents i futures.
Aquest aprofundiment democràtic és indissociable de l'exercici del dret a decidir, que ara té un acord transversal i majoritari per iniciar el seu procés. Nosaltres no entenem el dret a decidir el nostre futur polític com a poble si no és de forma indestriable amb el dret a decidir la Catalunya que volem, sigui decidint amb quina fiscalitat volem distribuir la riquesa o amb quin model energètic abastir-nos, si la volem sotmesa al mercat en totes les decisions o garantint la justícia social a través de la defensa d'allò que és comú i patrimoni de tots i totes i d'uns serveis públics de qualitat.
Pensem que tu ets de les persones que coincideixes amb tantes d'altres, en aquest diagnòstic, i també ens trobem, coincidim en els espais de resistència i lluita contra aquesta ofensiva, no és ara hora també de coincidir en construir alguna cosa plegades? En sumar, per guanyar, per canviar-ho tot, junts i juntes.
Ens preguntem: Si no és ara, quan?
Volem trobar-nos el dissabte 1 de febrer en l'Assemblea Oberta. La gent d'ICV, d'EUiA i molta altra gent. Gent que milita, que és activista. Gent d'esquerres catalanista i gent ecologista. Gent que defensa la democràcia. Sobretot gent que no es resigna. Gent que coincidim amb la necessitat d'impulsar una alternativa al model polític, social i econòmic existent i una alternativa a les polítiques i als governs de la dreta.
I ho volem fer com un punt de partida, un moment de debat, d'intercanvi d'idees i experiències i també de proposta; com un espai on proposar accions polítiques, socials i institucionals per fer-les conjuntament.
Creiem que és possible fer-ho i que, a més, és necessari. Avui hi ha risc de fragmentació a l'hora de construir una alternativa, però són encara més grans les ganes de tanta gent que ho vol fer possible, que vol unitat. Creiem que la teva participació és imprescindible per fer possible un 1 de febrer d'intercanvi, de proposta, però sobretot per donar un primer pas en la construcció de l'alternativa.
Esperem que ens puguis acompanyar, participant-hi activament, només des de la suma ho aconseguirem.