divendres, 6 de setembre del 2013

Nou curs polític: Una diada per la democràcia

text publicat a la revista d'informació local de Barberà del mes de setembre:

Comença un nou curs escolar i polític, el 2013-2014. En primer lloc, volem desitjar-vos una bona tornada als vostres estudis i ocupacions, malgrat les retallades educatives i les reformes laborals que les dretes de PP i CiU ens han “regalat” durant aquests anys de la crisi.

Com en tot començament, voldríem parlar de projectes de futur, i de nous objectius, però la Troika, Merkel i els seus deixebles Rajoy i Mas no ens donen cap opció, portant-nos de cap al segle XIX amb les seves polítiques d’austericidi. No és propi del segle XXI, ni és digne d’una democràcia, que CiU i ERC hagin impedit que cap membre del Govern de la Generalitat comparegui per donar explicacions sobre l’informe del Síndic de Greuges sobre la malnutrició infantil a Catalunya. És indigne que CiU parli de “l’Espanya Subsidiada” mentre retalla serveis essencials i concedeix contractes públics a empreses amigues. És indigne que Rajoy i Cospedal no assumeixin responsabilitats en el cas Bárcenas, i que el PP utilitzi el vell tema de Gibraltar per desviar l’atenció sobre les seves retallades i irregularitats comptables.

La Diada és una nova oportunitat per reivindicar els nostres drets, i en primer lloc, la democràcia. No és democràtic que es governi contra el poble, devaluant els nostres salaris i pensions i enriquint l’oligarquia financera. Si no hi ha justícia social, no pot existir la llibertat, i ICV-EUiA continuarem fent del dret a una vida digna per a tots els homes i dones la prioritat de la nostra activitat política. Salut i bona Diada!

José Luis Rivera
Portavoz ICV-EUiA