divendres, 27 de setembre del 2013

EUiA dóna suport a la campanya #SOSDretalPropicos

Aquest dissabte es tornarà a celebrar el Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament en un clima especialment preocupant a l’estat espanyol: el govern del PP amenaça amb fer un pas enrere en els drets sexuals i reproductius de les dones. Davant d’això, l’àrea de Dones d’EUiA ha elaborat aquest text, que recorda que “les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia”. “Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció nosaltres desobeirem les lleis patriarcals”, adverteix. L’àrea de Dones, a més, anima a participar en la campanya unitària #SOSDretalpropicos. Es pot fer a partir d’ara mateix, enviant una foto o un vídeo amb les etiquetes #SOSdretalpropicos, #Jodecideixo o  #Jodesobeeixo a l’adreça electrònica dretalpropicos@gmail.com. L’àrea de dones també anima a participar a les concentracions en defensa de l’avortament lliure i gratuït que se celebraran aquest dissabte, 28 de setembre, davant de les delegacions del Govern a Lleida, Girona, Tarragona, les Illes i el País Valencià, a les seus del PP de tot el territori i a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona.


Text de l’Àrea de Dones d'EUiA:

“Des de que va arribar al govern, el Partit Popular amenaça amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs (IVE) que es va aprovar l'any 2010 i tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985. Ara sembla que va de debò i el Ministre de Justícia i Interior, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que el proper mes de d'octubre posarà en marxa una reforma que ens posarà a la cua d'Europa pel que fa al reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones. Tot i que la llei del 2010  no resol satisfactòriament les necessitats de les dones ni compleix les reivindicacions històriques del moviment feminista (accés a una educació sexual i afectiva sincera i honesta, a mitjans d’anticoncepció gratuïts i a l’avortament lliure i gratuït), no restarem passives davant aquest nou atac al nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. El nostre primer país és el nostre cos i no ha de ser territori de disputa.

Convoquem una campanya internacional de rebuig a la contrareforma de la llei d’IVE i SSR el 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, per fer-los saber que no consentirem cap pas enrere. Les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia, a la clandestinitat i amb la nova Llei, sense importar-nos la hipocresia amb què s'aborda la interrupció voluntària de l'embaràs. Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció nosaltres desobeirem les lleis patriarcals que coarten la nostra llibertat i exigirem responsabilitats a les formacions i personalitats polítiques responsables d’aquesta involució.

Fem una crida a la societat a participar en les diferents mobilitzacions de cara a aturar aquesta nova retallada de drets de les dones i de tota la població. Una societat que no respecta la decisió de les dones està atemptant contra els drets de més de la meitat de la població i contra el seu propi futur.

Nosaltres decidim! I si ens neguen la decisió, nosaltres desobeïm!!!

Àrea de Dones d’EUiA