dimecres, 26 de setembre del 2012

Nuet demana la dimissió de la Delegada del Govern per la “injustificable” càrrega policial davant el Congrés


El coordinador general d’EUiA i diputat, que es va sumar a la protesta del 25S amb la resta del grup de l’Esquerra Plural,  denuncia que el Govern del PP “està duent a terme una estafa democràtica basada en l'engany electoral”

La mobilització que ahir va tenir lloc a Madrid davant el Congrés del Diputats és, segons el coordinador general d’EUiA i diputat a la cambra baixa, Joan Josep Nuet, “l’expressió d’un gran malestar social nascut de la il·legitimitat de les polítiques neoliberals contra la majoria de la ciutadania que practica el PP”. Nuet, que va sortir de l’hemicicle juntament amb la resta de diputats i diputades del grup de L’Esquerra Plural (IU, ICV-EUiA, CHA) per a participar en la protesta, ressalta que “multitud de ciutadans i ciutadanes van exigir ahir la dimissió d'un govern que està duent a terme una estafa democràtica basada en l'engany electoral”.

Des d’EUiA s’ha recolzat aquesta mobilització, que ha portat a desenes de milers de persones a exigir una sortida social a la crisi i rebutjar les polítiques que retallen drets socials per salvar bancs.

El dirigent d’EUiA ha acusat el Govern del PP i la Delegació del Govern d’haver intentat des del primer moment “criminalitzar els moviments socials i, en especial, la mobilització del 25S amb detencions preventives, clarament il·legals, i amb una brutal repressió contra ciutadans pacífics i amb les mans en l’aire”. Ahir 64 persones van resultar ferides, algunes de gravetat. “El dispositiu policial al voltant del Congrés dels Diputats és la imatge d’un govern aïllat que governa pels mercats i que, com a Grècia i Portugal, s’ha de rodejar de policia per protegir-se del poble”, ha sentenciat Nuet. 

Per al coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés “la injustificable càrrega policial i la presència de provocadors policials haurien de comportar la dimissió i/o el cessament immediat de la Delegada del Govern i l’obertura d’una investigació independent de l’actuació policial i les ordres polítiques que es van donar des del Govern del PP”.

EUiA considera que el 25S s’encadena a les mobilitzacions que se succeeixen des de fa mesos, com les que van protagonitzar els miners o la gran manifestació sindical exigint un referèndum sobre les retallades que el Govern del PP està imposant sense cap legitimitat política.

Font: www.euia.cat