dimarts, 11 de setembre del 2012

Ja ni'hi ha prou de mentides: Referèndum o dimissió


text publicat a la revista d'informació local de Barberà del mes de setembre:

Arriba setembre, i com cada any, des d’aquest espai, us desitgem una bona tornada de vacances, si n’heu fet, i sobretot, que tingueu una ocupació a la qual incorporar-vos de nou. I comencem el curs políc amb la celebració de la Diada Nacional, l’Onze de Setembre en què ICV-EUiA reivindiquem els drets nacionals i socials, tal i com fem tots i cada un dels dies de l’any.


Als governs de Mas i Rajoy, aquests drets els sobren. Ells estan al servei d’una minoria poderosa, que vol desballestar l’estat del benestar per fer-ne un bon negoci. Però quan es presentaven a les eleccions parlaven de defensar la majoria, crear ocupació... mentides. Hi ha alternatives a les polítiques d’expoli als treballadors i treballadores: que paguin els qui més tenen, treballar menys per a treballar tothom, invertir en l’economia social i sostenible mitjançant una banca pública, i moltes altres mesures que cal tenir en compte. Hem de tenir el dret a decidir com volem fer front a aquesta crisi, aquest és el veritable sentit de la democràcia i la sobirania.

Que convoquin un referèndum o que dimiteixin i es presentin amb el seu programa de retallades per a la majoria, i de regals per als més rics. L’últim i poc conegut, en aquest mes d’agost, en què Mas i el seu govern “dels millors” han aprovat la gestió privada durant 50 anys d’Aigües Ter-Llobregat, assumint el deute amb diners públics per privatitzar els guanys, i amb unes condicions molt favorables per fer negoci amb un bé comú, l’aigua. Negoci per als seus amics, i pujada del rebut per a la majoria. 

Ja n’hi ha prou, hem de mobilitzar-nos massivament per defensar la nostra democràcia davant d’aquesta estafa. Referèndum o dimissió.


José Luis Rivera
Portavoz ICV-EUiA