dilluns, 9 de gener del 2012

EUiA de Sabadell demana explicacions per l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra la manifestació de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i la Crisi

El passat dijous 5 de gener, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i la Crisi de Sabadell (que també acull a veïns i veïnes de Barberà) va dur a terme una ‘Cavalcada simbòlica’ per la ciutat amb l’objectiu de sensibilitzar la població sabadellenca i denunciar els responsables de la greu situació que pateixen les famílies desnonades i les persones afectades per la crisi econòmica. Aquesta manifestació va culminar en uns lamentables incidents quan els manifestants van voler ocupar simbòlicament una oficina de la Caixa de Pensions i quatre agents de paisà i d’altres uniformats  dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya van voler identificar les persones.

Davant d’aquests fets des d’EUiA de Sabadell vol manifestar públicament:
  • El nostre ple suport a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i la Crisi de Sabadell i la seva voluntat de continuar treballant activament pel dret a l’habitatge.
  • La nostra més ferma condemna per la voluntat, d’alguns, de criminalitzar un moviment pacífic, democràtic i sensibilitzador l’únic objectiu del qual és donar una sortida a la situació desesperada de moltes famílies.
  • El nostre compromís per continuar treballant, des de la convivència i el respecte democràtic, per garantir sortides viables que ajudin a solucionar, de forma conjuntural i fins que no es consensuïn mesures més estructurals, la situació de les famílies sabadellenques en procés de desnonament o a punt de quedar-se sense habitatge.
  • El nostre convenciment que només amb mesures valentes, decidides i que posin en evidència la injustícia de l’actual sistema bancari, econòmic i financer serem capaços de trobar una sortida equitativa a la crisi.

En aquest sentit, i amb la voluntat d’aclarir l’actuació d’un cos policial, el dels Mossos d’Esquadra, que ha d’estar al servei de la ciutadania i en defensa de tot dret democràtic, entre ells el de la manifestació, EUiA de Sabadell demanarà al grup parlamentari d’ICV-EUiA que formuli una pregunta al conseller d’Interior, Felip Puig, per tal que, des de la seva responsabilitat, expliqui els fets ocorreguts a Sabadell.