dimarts, 10 de juny del 2014

Valoració dels resultats de les eleccions europees

Cada cop som més els que no ens resignem

La passada convocatòria d’eleccions al parlament europeu de diumenge 25 de maig era una oportunitat dels pobles d’Europa per canviar les normes del joc. Malauradament els resultats generals no han anat per aquí i tot sembla que l’aliança ja anunciada entre populars i socialdemòcrates europeus en temes clau tornarà a reafirmar l’establishment polític i econòmic existent fins el moment. Hem perdut l’oportunitat d’exigir una Europa dels ciutadans per sobre dels capitals.

A l’Estat Espanyol, hem tingut una campanya en clau nacional, en la qual no ens han explicat perquè no interessava, que ens hi jugàvem en aquesta convocatòria, temes tant importants com el paper del Banc Central Europeu, o el nou Tractat de Lliure Comerç que s’està negociant amb els EEUU, l’equilibri territorial, el com solucionem el problema de l’atur juvenil i de la fuga de talents dels països del sud d’Europa, etc , tots ells han passat inadvertits.

Amb el nou Tractat de Lisboa ja s’han establert noves i importants competències al Parlament Europeu, donant un pas més en allunyar les polítiques que acaben afectant als ciutadans d’organismes de fàcil control i transparència. Amb tot aquest context la defensa de l’Europa democràtica i al servei de la majoria de la població europea, la gent treballadora, ha estat el fil conductor de totes les propostes que la coalició d’ICV-EUIA i d’Izquierda Unida a Espanya. Propostes que han calat i que han convençut a molta gent que han vist en les nostres idees, possibles solucions als problemes reals als que ens enfrentem: l’auditoria del deute que ens ofega, la defensa dels drets laborals a la vella Europa i l’equilibri en els salaris a tota la zona euro son propostes que portàvem tots els partits emmarcats dintre del Partit de l’Esquerra Europea, partit que ha augmentat la seva representació de manera considerable dintre de l’arc parlamentari europeu. Malauradament, si es confirma l’aliança de populars i socialdemòcrates serà molt complicat donar la volta a la situació que ens veiem abocats. Més ajustaments, com ja s’està anunciant per la Troika.

A Barberà del Vallès, un cop més la coalició ens hem aplicat en aquesta campanya allò de “pensa globalment, actua localment”. Hem tractat de fer una campanya que connectés al carrer i mitjançant les noves tecnologies amb tots els ciutadans indignats amb la marxa del país i d’aquesta Europa. El suport a les nostres forces i idees ha estat molt impornta, hem triplicat resultats respecte l’última convocatòria d’europees, situant-nos com la segona força representada a la ciutat. Seguirem treballant per donar alternatives reals a la situació d’agressió continua a les classes populars, som el 99%. Saludem també la irrupció de la nova força sorgida a nivell d’estat, Podemos. Coincidim en les propostes i esperem sumar forces per fer front a tot el que està per venir. Benvinguts tots els processos i forces que convergeixin en la lluita contra el neolliberalisme salvatge que ens ofereix el bipartidisme, venent-nos la idea a través dels mitjans de que no és possible un altre model. No és cert i ho volem demostrat.


Afortunadament cada cop som més els que no ens resignem. Gràcies Barberà!

Assemblea local EUiA Barberà del Vallès