dilluns, 2 de juny de 2014

Manifest llegit a la concentració republicana a Barberà el 02-06-14

Ahir, dilluns 2 de juny, amb motiu de l'abdicació del, es va convocar una concentració a favor de la República i demanant un referèndum a l'estat espanyol per decidir sobre el model d'estat que vol la població. Monarquia o República.

Us deixem el text que es va llegir durant la concentració, a la que van assistir més de 150 persones i que va acabar amb la banera republicana penjada al balcó de l'Ajuntament."Avui, dia 02 de Juny de 2014 el rei ha comunicat, a través d'una carta que ha lliurat al president del govern i que posteriorment aquest ha fet pública al convocar una roda de premsa excepcional i sense preguntes, la seva abdicació en favor del seu fill Felipe. 


Però, l'abdicació no pot dur-se a terme legalment ja que per a això primer ha de donar-se l'elaboració d'una llei que regularitzi aquesta pràctica, ja que la constitució de 1978, dins del Títol II en l'apartat corresponent a la qüestions de la Corona i més concretament en l'article 57 punt 5, està establert que: “Les abdicacions i renúncies i qualsevol dubte de fet o de dret que ocorri en l'ordre de successió a la Corona es resoldran per una llei orgànica.” No obstant això cap partit majoritari, com a PP i PSOE, han plantejat, ni molt menys elaborat, un acord de pacte de reforma que abordi la qüestió de la successió del Rei, ja que realment no és necessari retocar la constitució en tractar-se únicament d'acabar de desenvolupar una llei orgànica incompleta, no obstant això davant una qüestió tan determinant, hauria d'exigir-se com a procediment legítim i representatiu, un referèndum de consulta sobre el model d'Estat que volem els ciutadans.

El bipartidisme s'apressa a tancar files entorn de la institució monàrquica, els pilars fonamentals del règim es blinden en la seva propia defensa. No és casual que aquest fet s'hagi fet públic després del desastre electoral sofert per PP-Psoe en les últimes eleccions europees. Tot apunta a una operació orquestrada pels Cánovas i Sagasta contemporanis ja que la corona va comunicar aquesta decisió al president del govern i al principal partit de l'oposició al març, i entre ells van acordar esperar fins passades les eleccions europees per fer públic l'anunci i que aquest no influís en la campanya electoral, retroalimentant-se en el seu afany inconscient de salvar un règim esgotat i sobrepassat per la societat. De nou, el bipartidisme pactant , manipulant i ocultant informació a la ciutadania per als seus propis interessos, i el seu benefici en el desenvolupament dels esdeveniments, donant per a això un primer pas el 4 d'Abril, anunciant el govern la aforació de la Reina i els Prínceps d'Asturies, el major privilegi judicial de la democràcia espanyola, pel qual de ser imputats per algun delicte, la causa correspondria tramitar-la al Tribunal Suprem, demostrant així una vegada més i especialment en el cas de la corona que no tots els ciutadans som iguals davant la llei. 

Ara des del PP i el PSOE intenten vendre'ns el fet que la successió respon a la necessitat de donar pas a “una nova generació” i asseguren que el Príncep Felipe és una “garantia sòlida” de continuïtat i seguretat. 

Manifestem el nostre més profund rebuig a la figura de la institució monàrquica, sigui qui sigui el seu màxim representant. Institució que l'única cosa que garanteix és la successió d'una casta parasitaria, d'un règim esgotat que no representa a la nova generació que està demanant pas en aquest país i a la qual no vol que se li torni a arrabassar la possibilitat de decidir-ho tot, perquè en una veritable democràcia qui ha de decidir és el poble.

Per això optem i exigim per un referèndum democràtic sobre el model d'estat que bri una via cap a un procés constituent per aconseguir una República justa, igualitària i del poble, per al poble. 

Per què necessitem una Tercera República?

-Perquè la monarquia és una institució anacrònica.
-Perquè la transmissió hereditària de la prefectura de l'estat va contra tota lògica democràtica.
-Perquè la consecució i perpetuació de privilegis per dret de sang atenta contra tot principi d'igualtat de drets i oportunitats.
-Perquè la monarquia genera una casta *parasitaria depenent de l'estat, que es nodreix i acapara el patrimoni públic. 
-Perquè la inviolabilitat de la persona del rei es torna en impunitat judicial incompatible amb la igualtat de tot ciutadà davant la llei.
-Per l'esgotament del règim sorgit de la ressaca franquista en l'anomenada transició.
-Perquè necessitem per fi trencar tot lligam estatal amb el franquisme.
-Perquè necessitem un estat laic que tracti de manera asèptica a totes les religions, perquè solament així tindrem una llibertat religiosa efectiva.
-Perquè a la realitat territorial d'aquest país ja no li val amb el “cafè per a tots”, el fre al nacionalisme solament pot trobar-se en una república federal.
-Perquè necessitem la modernitat, la solidaritat, la justícia social, la igualtat i la democràcia que els valors republicans representen.
-Perquè solament així asseurem les bases per al progrés social i polític.

Les grans decisions ha de prendre-les el poble. Felipe, no seràs rei. "

foto de Juanma Pérez