dijous, 9 de maig del 2013

Crónica i fotos del 3r Sopar del Primer de Maig

Com ja comença a ser tradició, el 30 d'abril va tenir lloc el Sopar del Primer de Maig que EUiA de Barberà organitza anualment. Més de seixanta amics i amigues d'EUiA es van trobar en un ambient de companyerisme. Gent amb mols anys de lluita i militància a les seves esquenes, però també gent més jove que s'identifica amb els valors de les esquerres i fa activisme en defensa dels drets socials i laborals.



A més d'espai de trobada, el sopar va servir per fer repàs de la feina feta durant el darrer any, amb la projecció d'un vídeo resum de l'activitat anual de l'organització i dels principals moviments socials, que es va projectar a la part final del sopar, amb els cafes. La sobretaula també va servir per escoltar als convidats i als representants del grup municipal ICV-EUiA a l'ajuntament de Barberà.

En primer lloc, la Alba de Lamo, la nova coordinadora comarcal d'EUiA va dedicar unes paraules d'ànim als i les assistents, destacant el treball fet per l'assemblea local de Barberà. Tot seguit, el company Joan Mena, diputat al Parlament de Catalunya, va parlar de la situació social actual que estem patint, com els governs de CiU a Catalunya, i el PP a l'estat espanyol, estan atacant cada cop amb més intensitat a les classes treballadores i com és més necessària que mai la unitat de les esquerres per fer front a aquests atacs.

Com a tema específic de sopar d'enguany, es va prestar una especial atenció al l'atac que els municipis estem rebent per part del govern central del PP, i d'aquest tema va parlar la regidora de Barcelona i coordinadora d'aquesta ciutat, Isabel Ribas, que va explicar com d'esta impedint que es doni respostes a la crisi des de l'àmbit local, al mateix temps que s'està empobrint la democràcia treien competències i recursos als ajuntaments.

Per finalitzar, la Maite Barrachina, regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barberà, i el José Luis Rivera, també regidor i coordinador local d'EUiA, van agrair als assistents la seva presència i el seu suport, per tot seguit fer un reconeixement al treball que companys i companyes estan desenvolupant en diferents organitzacions i moviments socials de Barberà, i animar a continuar implicant-se en construir una resposta unitària des de les esquerres, tant en l'àmbit social i institucional.

Per finalitzar el Sopar del Primer de Maig, es va animar a assistir a la manifestació del 1 de maig, i es va emplaçar tothom a tornar a veure'ns l'any que ve.