dimarts, 7 de maig del 2013

Actualització de les prioritats i noves propostes pel programa electoral d'ICV-EUiA de Barberà

El passat dissabte 27 d'abril va tenir lloc l'Assemblea oberta de seguiment i actualització del programa amb que el grup municipal d'ICV-EUiA es va presentar a les eleccions locals del 2011.

L'acte es va planteja com una continuació del procés "Propostes des de l'esquerra", que va servir per el·laborar participativament el programa electoral per les eleccions locals del 2011, ara fa dos anys. Amb aquesta assemblea oberta es volia passar comptes amb les persones que van mostrar la seva confiança a les darreres eleccions municipals votant a ICV-EUiA. Entenem el programa electoral com un compromís que cal mantenir i actualitzar més enllà dels resultats electorals, i creiem que la millor manera de fer-ho és amb la participació i la transparència d'espais com el de Propostes des de l'esquerra.

Amb una dinàmica participativa, els i les assistents a l'assemblea van repassar les 25 propostes més destacades del nostre programa electoral, valorant com s'havia avançat, o no, des de l'ajuntament en cadascuna, i com s'havia treballat des del grup municipal, acompanyant-ho amb la explicació dels nostres regidors. Podreu trobar un resum de la feina feta sobre cada proposta en el següent document, que també podeu consultar al final d'aquesta entrada al bloc.


Seguidament, veient que la majoria de les propostes encara són vàlides i en alguns casos molt necessàries, es va decidir destacar-ne 5, de les 25 destacades, com a prioritats pels propers mesos.
I per últim, es va obrir el torn d'incorporar noves propostes a les ja destacades. De les diferents idees presentades, es va acordar incloure dos al recull final de prioritats.

Com a resultat de la jornada, tenim que les propostes prioritàries a treballar pel grup municipal d'ICV-EUiA pels propers dos anys són:

1. Pla integral de xoc per evitar la exclusió social, que inclogui la creació del centre de recursos comunitaris (Barberà Comparteix)

2. Posada en lloguer de pisos buits. Lloguer social i situacions d'emergència.


3. Processos de participació, consultes vinculants i tràmit participatiu en projectes a partir de 100.000€.


4. Igualtat real. Especialment en la promoció de la coeducació i en relació a aspectes socioeconòmics, ja que la crisi es pateix encara amb més duresa en les dones.

5. Gestió pública. Gestió pública dels serveis municipals, recuperar externalitzacions per crear ocupació comunitària. No fer més externalitzacions i privatitzacions. Ocupació de qualitat.


I com a noves propostes incorporades:

6. Fer una proposta de promoció, funcionament i gestió participativa dels horts comunitaris, tant els del riu Ripoll i horts urbans existents, com els que es puguin fer aprofitant solars desocupats.

7. Dotació extraordinària per a polítiques socials, donant més recursos econòmics i humans a serveis socials, i fent un esforç de comunicació i informació a la població dels recursos disponibles.