divendres, 5 d’octubre del 2012

Manifestació 7 d'Octubre: Cap a la Vaga General


La Cimera Social, que integra prop de 150 organitzacions entre les quals  es troben els sindicats CCOO i UGT, ha acordat la convocatòria d’una nova mobilització en totes les capitals de província per al pròxim diumenge 7 d’octubre. L’objectiu és expressar el seu rebuig al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2013 i per "exigir una sortida de la crisi que garanteixi la reactivació econòmica, la generació d’ocupació i la recuperació de la protecció social".

A més, les organitzacions convocants han decidit donar-se "un termini" per estudiar la possibilitat de convocar una vaga general "amb profund caràcter social" durant la tramitació parlamentària del projecte de PGE per al 2013. L’aprovació definitiva dels Pressupostos no arribarà fins a la penúltima setmana de l’any, així que aquesta possible aturada podria tenir lloc fins llavors.

 En una roda de premsa conjunta, diferents membres de la plataforma, entre ells els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han explicat que la decisió va ser adoptada aquest dilluns en la tercera reunió de la Cimera Social.

7 d'octubre: Manifestacions a tot l’estat en la Jornada Mundial pel Treball Digne
Els sindicats insisteixen que s’ha d’impedir que els Pressupostos de l’Estat per al pròxim any "tirin endavant", de forma que durant el debat en el Congrés s’exigeixi al Govern del PP l’elaboració d’uns nous comptes públics.

Aquestes concentracions serien similars a la marxa-concentració celebrada el 15 de setembre passat que, per a la Cimera Social va ser un èxit "tant per la participació registrada, com per oferir l’oportunitat de fer visible la convergència d’una amplíssima pluralitat de realitats perjudicades per l’acció de Govern", segons s’estableix en la declaració de la tercera trobada de la Cimera Social.

La Jornada Mundial pel Treball Digne, organitzada per la Confederació Sindical Internacional (CSI), se celebra el 7 d’octubre cada any des del 2008. Enguany a Barcelona la manifestació la convoquen conjuntament CCOO, UGT, USOC i la Plataforma Prou Retallades, el proper diumenge, dia 7, que començarà a les 11.30 del migdia a la Plaça Urquinaona, cruïlla amb Ronda de Sant Pere. La manifestació arribarà a Pla de Palau, on hi haurà un seguit d’intervencions del món veïnal, cultural i sindical, i on també participaran els secretaris generals dels sindicats.

Segons fonts de CCOO de Catalunya, la manifestació tindrà com a protagonistes els i les joves i l’èxode cap a l’estranger que estan obligats a fer per la situació d’atur angoixant i precarietat que pateix aquest col·lectiu a Catalunya, amb més del 50% de persones aturades entre els joves de menys de 25 anys. Un grup de joves portarà simbòlicament unes maletes al capdavant de la manifestació en una acció molt visual i que pretén cridar l’atenció dels poders polítics i econòmics perquè d’una vegada per totes canviï la tendència negativa i els joves comencin a trobar una feina digna a casa nostra.