dimecres, 8 de febrer del 2012

ICV-EUiA de Barberà denuncia al Síndic de Greuges el "tancament de facto" del registre de parelles de fet, presenta al·legacions a l'eliminació del registre de parelles, i posa un model d'al·legació a disposició de les parelles afectades.

Tal i com vam es va denunciar en una entrada en aquest bloc de fa unes setmanes, l'Ajuntament de Barberà va aprovar la supressió del registre de parelles estables en el passat ple de desembre del 2011, amb únicament els vots en contra del grup municipal d'ICV-EUiA. A més de l'eliminació del servei, ja greu de per si mateix, es va evidenciar que el servei havia estat en suspens des del mes de juny. Es a dir, a les parelles que sol·licitaven registrar-se com a parella de fet, no se'ls hi donava cap resposta. Aquesta omissió en la prestació del servei, com si es tractes d'un "tancament preventiu" ha estat denunciat pel grup municipal d'ICV-EUiA al Síndic de Greuges, durant una visita recent a la nostra població.

I sobre la decisió de deixar de donar el servei, que s'està donant en varis municipis on CiU participa en el govern, ICV-EUiA també presentarà en els propers dies una al·legació en la que es demana que es deixi sense efecte la proposta de supressió del registre municipal de parelles de fet, per tal de garantir els drets fonamentals dels i les ciutadanes.

De la mateixa manera, el grup municipal d'ICV-EUiA a l'ajuntament de Barberà posa un model per presentar al·legacions a disposició de totes les parelles afectades per la supressió i pel "tancament de facto" des del mes de juny del 2011, del registre. Les persones que vulguin presentar l'al·legació poden trobar el model en el següent enllaç;


El termini de presentació d'al·legacions és de 30 dies a partir de la publicació al BOP, pel que es poden presentar fins el 20 de febrer d'enguany.