divendres, 23 de desembre del 2011

Aprovada per unanimitat la moció de suport a les famílies amb menys recursos

El passat dimecres, el ple ordinari de desembre va aprovar, per unanimitat, una moció per redüir la càrrega fiscal a les famílies amb menys recursos, i en especial, a les famílies que pateixen la injustícia de la crisi en forma de desnonament.

Aquesta moció és el resultat del consens entre tots els grups municipals, a partir d’una proposta del grup d’ICV-EUiA presentada al mes de novembre, i consisteix en un programa de subvencions per ajudar a fer front al pagament de l’IBI a les famílies amb menys ingressos. En el cas de les famílies en procés de desnonament, la moció proposa lliurar-los del pagament de l’IBI i l’IIVTNU (plusvàlua), al qual han de fer front, de manera injusta, segons la llei vigent. Podeu consultar la moció aprovada en aquest enllaç.

Des del grup d’ICV-EUiA valorem molt positivament l’aprovació d’aquesta moció, que és producte de l’aposta de la nostra coalició per la introducció de criteris progressius en els tributs locals, criteri que hem intentat incorporar en les principals taxes i preus públics de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

En el mateix ple, es van aprovar definitivament les ordenances fiscals per a 2012, amb l’abstenció del grup d’ICV-EUiA, i la cancel·lació funcional del registre municipal de parelles de fet, amb el nostre vot en contra. Properament li dedicarem una valoració més extensa sobre aquestes qüestions, però volem celebrar aquest pas endavant en un camí que vam començar al desembre de 2010,  amb una moció presentada conjuntament pels grups d’ICV, EUiA i ERC.

Us desitgem unes bones festes i un 2012 més equitatiu i sostenible.