dijous, 8 de desembre del 2011

EUiA (nacional) marca les línies estratègiques de la política municipal de cara als Pressupostos de 2012

La Comissió de Política Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa s’ha reunit en diverses ocasions per tal de prioritzar quines seran les línies estratègiques de la formació d’esquerres de cara als Pressupostos Municipals de 2012 que ja s’estan treballant a la majoria d’ajuntaments de Catalunya. En la darrera trobada municipalista es van concretar els aspectes bàsics que, per a EUiA, haurien de recollir els pressupostos municipals en un any de crisi econòmica, un alt índex d’atur a Catalunya i més necessitat que mai d’uns bons serveis públics.

Ahir al matí, el responsable de Política Municipal d’EUiA, Alfonso Salmerón, i la regidora d’EUiA a Sabadell, Marisol Martínez, es van reunir per acabar de definir les línies estratègiques tal i com es va acordar a la darrera comissió de política municipal de la formació. Tant Salmerón com Martínez són conscients que es tracta d’un dels pressupostos municipals més complicats des de la recuperació de la democràcia. “A la situació de vulnerabilitat de moltes famílies i l’elevat índex d’atur, se suma que la Generalitat de Catalunya encara no ha definit quins seran els seus pressupostos ni tampoc ha garantit les transferències econòmiques que, per competència, ha de traspassar als Ajuntaments”, ha declarat Alfons Salmerón. En aquest sentit, la regidora de Sabadell, Marisol Martínez, ha advertit que “des d’EUiA serem exigents amb el govern d’Artur Mas i reclamarem que assumeixi les competències que li pertoquen i els compromisos que va adquirir i no agreugi, encara més, la situació econòmica dels ajuntaments catalans”.

Entre les línies prioritàries fixades per la Comissió de Política Municipal i recollides a la reunió d’ahir entre Salmerón i Martínez, destaquen el manteniment de les plantilles de treballadors i treballadores municipals i les seves garanties salarials, un estudi acurat per tal de recuperar i municipalitzar aquells serveis que han estat externalitzats en els últims anys, la necessitat de mancomunar serveis amb altres ajuntaments per tal de garantir el servei públic en qüestió i abaratir-lo sense perdre qualitat i el foment de plans d’ocupació per garantir una sortida cohesionadora a la crisi, entre d’altres.