divendres, 15 de juliol del 2011

Sanitat retalla les urgències de 24h a Badia

Les retallades en els serveis públics comencen a concretar-se en tancaments de serveis que rebem els i les ciutadanes. En l'àmbit sanitari, i a nivell comarcal, a partir del proper dilluns 18 de juliol deixaran de funcionar els serveis d'urgències 24h de bona part dels CAP's (Centre d'Atenció Primària) que fins aquesta data en tenien. En tota l'àrea del Vallès sud nomès quedaran 2 centres sanitaris amb serveis d'urgències de 24h, enfront dels 7 que funcionen actualment, ja que la resta es limitaran a oferir aquest servei durant nomès 12h. A aquesta retallada se li suma la reducció del servei d'ambulàncies que cobreix a la població de Barberà, i que disminueix notablement el nombre d'hores de funcionament
D'aquesta manera es veurà agreujada la massificació d'aquests serveis, amb la conseqüent reducció en la qualitat en l'atenció medica, i l'augment del perill de no tenir capacitat per atendre situacions d'emergències.

I en l'àmbit local, anem cap a enrere. Enlloc de crear el servei d'urgències de 24h a Barberà (tal i com fa temps que la població reclama), el Departament de Sanitat de la Generalitat retalla les urgències 24h de Badia, la que fem servir la majoria de la gent de Barberà, a nomes 12h. A partir d'ara, abans de tenir una urgència mèdica, haurem de mirar quina hora és per saber si podem posar-nos malalts o tenir un accident. Ens arrisquem a trobar-nos les portes tancades o esperar hores i hores a ser atesos.

Davant aquesta agressió als serveis públics, la ciutadania ha començat a moure's per mostrar el seu rebuig a les retallades i impedir la desaparició del servei de 24h. Dimecres es va fer una manifestació multitudinària als carrers de Badia del Vallès, i per aquest dilluns 18 de juliol, a les 19h de la tarda, diversos moviments i assemblees han convocat una manifestació davant del CAP de Badia. A Barberà, l'Assemblea d'Indignades de Barberà convoca a la mateixa hora a la Pl. De la Vila per anar plegats fins a Badia.

Des d'EUiA de Barberà volem encoratjar a tota la població a participar en aquesta manifestació, i donem suport a totes les mobilitzacions que s'estan preparant i convocant per defensar la sanitat pública i la resta de serveis públics davant les retallades del Govern de CiU. És molt el que ens hi juguem.

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que no, home! Que ho fan perquè com que tenir mutua desgravarà, tothom tindrà mutua i no caldrà anar a la púbica! Així a més a més reduirem el dèficit nacional!

Evidentment, estava essent irònic. Es demostra, al menys, que hi ha dreta i esquerra.