divendres, 13 de maig del 2011

Proposta des de l'esquerra (5)

2 comentaris:

maginelmago ha dit...

Una cosa ben bona en qüestió de transports seria desmantellar l'inútil sistema d'autobusos. Autobusos immensos buits que ningú sap ni on ni quan funcionen.
De 8 a 8.30, a sota l'Estació de trens, tenim no menys de dos autobusos amb el motor engegat i fent pudor (per molt que diguin que són olis refregits o reciclats, gaire amable amb el medi ambient no n'és). En aquella mitja hora, han passat vora de 8 trens, amb una mitjana de 30 barberencs o badiencs...

L'autobus, buit. Amb unes 10 persones... Lògic. Si hagués d'anar als polígons industrials no ho faria, trigo MENYS caminant que en autobus.

Trist.

El sistema apte per a Barberà és un sistema de Bus del Barri (veure Barcelona) i inclús un sistema porta a porta, absolutament factible i que gastaria, potser, la mateixa energia que tenir uns quants autobusos en marxa amb els conductors fumant a les hores punta.

I també caldria mirar les rutes. Són les adequades?

No valdria la pena, altra banda, mancomunar un servei amb Badia? Un que superés la línea B1 o B2. Un servei que anés a llocs.

Si us sembla que això és inviable, us prego que us fixeu en la quantitat de gent que porten els autobusos de Barberà a qualsevol hora, excepte el Dia de la Dona o en alguna altra efemerides.

També, que mireu els recorreguts i les freqüències (o falta de freqüències).

En cas que fos Sarbus qui digués que no és viable... potser valdria més mantenir un sistema de taxis-bus que donés servei real a la població.

Que et dugués realment a llocs concrets, en terminis raonables i freqüències acceptables (menys de 20 minuts d'espera).

Tinguem en compte que amb 20 minuts d'espera, un pot recórrer Barberà, inclús als carrers empinats. En 20-30 minuts s'arriba a la Creu de Barberà, al Parc Central, Campoamor o a Badia.

Posats a revisar el servei de transport col·lectiu i ecològic, cal tenir la prioritat d'evitar que els autobusos B1, B2, A1... passin sempre alhora, en caravana. És a dir, en dos minuts (no és casualitat) passen tots i en mitja hora, cap.

EUiA Barberà ha dit...

Hola Maginelmago,

Moltes gràcies per les teves idees, són ben interessants i es nota que li has donat voltes al tema. És cert que el servei de busos és necessari, però que cal fer un replantejament per treure major profit. Prenem nota de les teves propostes!

Esperem comptar amb la teva participació regularment... calen moltes idees per millorar Barberà!

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, estem a la teva disposició per quedar un dia i xerrar una estona sobre les idees que tinguis.

Moltes gràcies de nou!

EUiA Barberà