dimarts, 15 de febrer del 2011

Xerrada sobre la problemàtica de les hipoteques


EUiA de Barberà organitza un acte entorn del debat que actualment s'està donant sobre la liquidació de les hipoteques en lliurar la vivenda al banc o caixa amb la que s'ha signat aquesta, coneguda con "dació en pagament"

Actualment, degut a la crisi econòmica, moltes persones i famílies no tenen possibilitat de fer front a les hipoteques que van signar durant els anys de la bombolla immobiliaria amb bancs i caixes. Segons la legislació vigent, quan s'arriba a aquesta situació, els bancs i caixes es queden amb la propietat de les vivendes, però les persones i famílies continuen amb l'obligació de pagar el deute amb les entitats financeres. D'aquesta manera, la banca que va provocar en bona part la crisi econòmica (i que ha rebut milers de milions d'euros per sanejar la seva economia), augmenta el seu patrimoni sense renunciar al cobrament del deute, i milers de famílies són expulsades de casa seva, i endeutades de per vida.

En els darrers mesos, a través de la societat civil s'ha donat a conèixer aquesta situació, i s'ha obert el debat. Hi han hagut recollida de signatures, propostes de regulació al Congrés dels Diputats a Madrid, sentències de jutges favorables, correccions del Govern de la Generalitat i anuncis de proposta de llei al Parlament de Catalunya. Al nostre municipi, presentarem una moció en aquest sentit per part dels grups d'esquerres a l'Ajuntament.

Amb la xerrada "Guanya la banca: el problema de les hipoteques", EUiA de Barberà vol contribuir a fer difusió d'aquesta problemàtica, i plantejar quines accions es poden fer a nivell local per canviar la llei i evitar possibles desnonaments que es puguin produir a la nostra població. Per fer-ho, comptarem amb la intervenció de Pedro Rodríguez, treballador del sector bancari, que viu de prop la problemàtica a la seva feina, i de membres de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca de L'Hospitalet, que ens explicarán una experiència pràctica per fer front a aquesta situació des de la solidaritat i l'ajuda mútua.

Us convidem a tots i totes a participar en l'acte, que tindrà lloc el divendres 18 de febrer, a les 19h, a la seu d'Esquerra Unida i Alternativa de Barberà del Vallès (Avda. Generalitat 68.Esc A, ent. 2ª)

Us esperem!

1 comentari:

coparaya ha dit...

Ahora: Os dais cuenta, de que a bosotros también os llega el momento, mientras habeis estado colaborando, con el sistema, y cobrando buenos salarios, no os habeis dado cuenta, de que perdiais los votos y el soporte, delpueblo ahora que esperais, adonde vais verguenza os tendria que dar de salir a la calle con el cartelito y solo poner, al empleado de banca, cuando ese a estado al servicio de la banca y engañando al pueblo.-(copa)