divendres, 4 de febrer del 2011

L'ajuntament de Barberà del Vallès aprova una moció demanant el manteniment de l'ajut dels 426€

En el ple municipal del passat dimecres 26 de gener es van sotmetre a debat i votació dues mocions presentades pel grup d'EUiA, tal i com vam informar anteriorment. La primera de les mocions que va ser rebutjada pels grups del PSC i PPC , i demanava la millora en la gestió dels equipaments i espais públics mitjançant eines informàtiques, a més d’un procés participatiu per detectar necessitats amb les entitats de la ciutat. Per últim, la moció proposava garantir la gestió pública directa dels equipaments, rebutjant privatitzacions i externalitzacions, i que s'aposti per la col·laboració amb les entitats en la seva gestió. El debat va fer palès que en el cas que l’equip de govern plantegi l’externalització de l’equipament esportiu de Maria Reverter, alguns grups tindran dubtes, d’altres hi estaran d’acord, però EUiA s’hi oposarà a que un equipament públic sigui objecte de negoci.
La segona moció, que si va ser aprovada amb l’abstenció del PSC i CiU, i els vots a favor de la resta de grups, reclamava el manteniment de l'ajut del PRODI (l'ajut dels 426€ que el 15 de febrer desapareixerà) i que es doni suport des del consistori a la propera ILP per la modificació de la reforma laboral que va provocar la vaga general del 29 de setembre. Les mesures antisocials i insensibles del Govern del PSOE van ser rebutjades, i cal agraïr el sentit comú de tots els grups. Caldrà continuar lluitant des de tots els fronts, i també des dels ajuntaments, per defensar els drets dels treballadors i treballadores.

Per últim, volem destacar i felicitar-nos per que també va ser aprovada la moció d'urgència presentada pel Comitè de vaga de Barberà, mitjançant els grups municipals d'ERC, EUiA i ICV, rebutjant la retallada de pensions, que malauradament es va acabar concretant en els dies posteriors, amb un acord que suposa una retrocès important en un dels pilars del estat del benestar que suposen les pensions. Podreu trobar més informació respecte a la moció i la seva aprovació en aquesta entrada del blog del comité, en què hi participa EUiA.