divendres, 28 de gener del 2011

L'Àrea d'Educació d'EUiA crida a la participació a les properes eleccions sindicals del enseyament públic no universitari

L’Àrea d’Educació d’EUiA, de la qual n’és responsable Gregorio Belmonte,  crida el personal docent no universitari, treballadors i treballadores, a participar en les eleccions sindicals de l’ensenyament públic del pròxim tres de febrer .EUiA anima a tothom a informar-se de les propostes que fa cada sindicat per tal d’escollir els i les representants sindicals que consideri més capacitat per lluitar per a la millora dels seus drets laborals, i per a fer polítiques educatives dels governs més progressistes i afeblir els retrocessos que  ja existeixen i els que estan per venir, que són conseqüència de les lleis educatives i de les rebaixes pressupostàries per a l’educació pública. Des del sector d’Educació d’EUiA també es crida a la unitat sindical de la comunitat educativa i dels treballadors i treballadores dels municipis un cop passades les eleccions per aconseguir els canvis a la política educativa que millorin la societat.


EUiA considera l’educació pública, de tots i totes, referent del sistema educatiu, i la única que pot garantir la qualitat i l’exercici del dret social i universal de l’educació, en condicions d’igualtat, inclusió, cohesió social, amb base científica i amb els valors democràtics de la laïcitat i la coeducació. A l’educació pública es pot trobar una veritable formació integral al llarg de la vida. Per a EUiA, cal una escola pública democràtica, participada de tota la comunitat educativa i arrelada a l’entorn, un millor lligam entre els centres educatius públics i entre aquests i les universitats, així com un finançament potent; recursos materials i humans, formació de qualitat per als i les professionals, suficients centres educatius públics...i condicions laborals saludables perquè el personal docent pugui exercir de manera adequada les funcions que li corresponen.


Aquest model educatiu és el que EUiA va defensar, votant en contra de la LEC, llei que va ser aprovada pel Parlament català, també amb els vots de CiU, però sense el consens de la comunitat educativa, i que segueix afavorint les patronals de l’ensenyament privat i religiós.


Per tot això, EUiA considera que cal enfortir el paper dels sindicats que aposten per aquesta manera d’entendre l’educació, sindicats que són coneixedors de la realitat dels centres educatius i de les necessitats educatives de cada poble i ciutat. Històricament, el moviment sindical, amb el treball col•lectiu, ha aconseguit millores socials i laborals per a tota la ciutadania,  persones afiliades o no, i ara necessita del suport de tothom, per poder-ho seguir-ho fent.


font de la notícia: http://www.euia.cat/pagina.php?idp=3050