dimarts, 26 de juny del 2012

Arriba la Festa Major de Barberà! quelcom més que una festa...

Ja som a l’estiu i amb la calor també arriba la Festa Major de Barberà. Uns dies de festa i cultura, un moment on ens trobem els barberencs i barberenques al carrer i compartim i celebrem el fet de ser ciutadans i ciutadanes de Barberà.

Però enguany hi ha canvis importants. Quan mirem el programa veurem com la quantitat d’activitats i els espais on tenen llocs s’ha vist reduït. Les festes populars també es veuen afectades per les retallades i les imposicions de limitacions pressupostàries que ens arriben des del Govern de la Generalitat i el de l’Estat Espanyol. Aquestes retallades s’entenen. Sens dubte, te més sentit deixar de posar diners en concerts i activitats lúdiques que en qualsevol altra despesa de caire social.

La nova situació, però, es pot aprofitar per introduir canvis a la festa major, impulsant un canvi de model on passem a una festa major de consum i feta a base de contractacions d’espectacles, cap a una festa major més popular, amb més participació i protagonisme de les entitats culturals, esportives i juvenils.

En aquest sentit, celebrem que s’hagi recuperat el centre de la ciutat com a escenari per l’espai d’entitats culturals, i Can Serra per les juvenils. Sens dubte és una bona notícia tornar a l’emplaçament històric, i reivindicat durant els darrers anys per les entitats que participen més directament a la Festa Major. Esperem que la decisió d’aquest canvi d’ubicació no sigui una decisió fruit de la situació econòmica i sigui permanent al llarg dels anys.
Sens dubte, la bona feina de la Coordinadora Pro Festa Major ha estat clau en aquest canvi, ja que després de quatre anys de feina, ha anat aconseguit que part de les seves reivindicacions es vagin adoptant per part de l’Ajuntament, com per exemple la creació d’una comissió de festes on les entitats tenen més protagonisme, el canvi de pregoner per una figura de l’associacionisme local o la ja mencionat retorn de l’espai d’entitats al centre.

Per la nostra banda, estarem presents a la Festa Major a través de la Carpa Roja, a l’espai d’entitats, que muntem novament EUiA i el PCC. Allà us esperem per prendre algun beure, dinar o sopar els nostres plats i entrepans, o simplement passar una bona estona en bona companyia. Ah, i enguany, el diumenge tindrem La Nit Cubana, amb la col·laboració dels companys i companyes del Casal Cubà, on hi haurà salsa, mojitos i altres sorpreses.
Bona Festa Major a tots i totes!