dijous, 20 de maig del 2010

NOSALTRES NO HEM DE PAGAR LA CRISI... MOBILITZACIÓ!

El president Zapatero ha destapat les seves intencions, i com sospitàvem, no s'enfrontarà als culpables de la crisi, és a dir, la banca i els especuladors internacionals. Feble amb els poderosos, descarregarà la seva força sobre els pensionistes i els funcionaris. No té cap lògica que els que hagin de pagar siguin els qui menys tenen i que els retalls recaiguin sobre els serveis públics, que beneficien els treballadors i treballadores.

Esquerra Unida i Alternativa ha fet propostes amb Izquierda Unida i amb la coalició ICV-EUiA, ha exigit i continuarà exigint unes polítiques públiques progressistes, i defensarem a tot arreu els treballadors i treballadores. Bàsicament, un sistema fiscal progressiu, que elimini els privilegis dels més rics (frau fiscal, SICAV), i que faci realitat allò que diu la Constitució: que pagui més impostos qui més té. El Govern del PSOE està fent, igual que va fer el PP, tot el contrari. Demanem una banca pública, que ajudi a la petita i mitjana empresa, i que garanteixi el crèdit a les famílies en funció de les necessitats d'accedir a l'habitatge i a la creació d'ocupació. Hem proposat unes polítiques industrials que promoguin la producció sostenible, i que permetin el desenvolupament i la formació de treballadors i treballadores. Zapatero i el PSOE han ignorat aquestes propostes, i estan fent allò que els dicten els especuladors i la màfia capitalista.

Això no pot continuar d'aquesta manera: cal una resposta global, i cal una mobilització general. Els ajuntaments i la Generalitat no poden permetre que es redueixi la seva capacitat de prestar serveis a la ciutadania, ni que es lesioni la capacitat econòmica dels pensionistes. Els funcionaris són treballadors i treballadores, és cert que existeixen alguns alts funcionaris amb salaris d'escàndol (els vocals del Consell General del Poder Judicial, per exemple cobren 125.000 euros a l'any), però no hem de caure en el parany d'enfrontar-nos entre nosaltres. La majoria de la població som treballadors i treballadores, i el que beneficia els amos de Zapatero ens perjudica a nosaltres. Hem de defensar els serveis públics i exigir polítiques més justes, i per això hem de mobilitzar-nos. Els sindicats han de prendre la iniciativa, però tota la població ha de mostrar el seu desacord i participar en la mobilització. Ens hi juguem molt, i davant d'aquesta agressió, cal una resposta contundent: una vaga general.

El Govern del PSOE ha decidit de quin costat està: està contra la classe treballadora que l'ha portat al poder. Esquerra Unida i Alternativa estarà en totes les mobilitzacions i defensarà els interessos de la majoria, com hem fet, i com fem sempre. No deixem que ho converteixin en una batalleta PP-PSOE, que tots dos hi estan d'acord, aquesta vegada fem-ho bé: hem d'aconseguir que tirin enrere aquestes propostes, i que si creuen en la democràcia, comencin a defensar la majoria. Si no vols que la crisi la paguem, encara més, els treballadors i treballadores, mobilitza't.

EUiA de Barberà del Vallès