dilluns, 27 d’octubre del 2014

Crònica del taller sobre gènere i micromasclismes del 17 d'octubre

El passat divendres 17 d'octubre, l'assemblea local d'EUiA vam organitzar la xerrada/taller "Construcció social del gènere. Rols de gènere i micromasclismes". Durant l'activitat, conduïda per Cris Molins ( professora associada del departament d'Antropología Social i Cultural de la UAB) i Vera Sànchez (també antropòloga i formadora de persones adultes), es va donar un debat molt animat, que es va allargar durant més de dues hores, sobre la temàtica proposada. 

Es van fer dos grups de debat que van reflexionar sobre com a través de l'educació i de diferents mecanisme de reproducció social, es van construint a nivell social les diferents identitats de gènere, que condicionen el paper d'homes i dones a totes les esferes de la vida social i familiar. 
Posteriorment, posant en comú les idees sorgides a cada grup, es va fer un debat més ampli, també aportant exemples concrets de conductes normalitzades a la vida quotidiana, que signifiquen mostres del model patriarcal que impera a la nostra societat, i que es van caracteritzar com a micromasclismes.

Des de l'assemblea d'EUiA volem agrair a tota la gent que va participar del taller, i en especial a les dinamitzadores, Cris i Vera, que van fer de l'activitat proposada un espai de reflexió i intercanvi d'idees molt engrescador per continuar treballant per construir una societat més igualitària i sense discriminació per raons de gènere.

A continuació us deixem algunes imatges del taller i un document amb referències publicitàries, bibliogràfiques i audiovisuals, que es van fer servir durant l'activitat.