dijous, 6 de febrer de 2014

Comunicat: EUiA del Vallès Occidental amb Panrico

LA COMISSIÓ COMARCAL D’ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DEL VALLÈS OCCIDENTAL, FA UNA CRIDA A PARTICIPAR EN LA MANIFESTACIÓ DEL DIVENDRES 7 DE FEBRER EN SOLIDARITAT AMB LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE PANRICO EN VAGA INDEFINIDA DES DEL 13 D’OCTUBRE DE 2013.

Des d’EUiA del Vallès Occidental volem manifestar el nostre total, clar, incondicional i ferm suport a les treballadores i treballadors de Panrico en lluita per la defensa dels seus llocs de treball, i que, malgrat l’agressió patronal, la repressió policial i el desemparament de les institucions del govern de la Generalitat de Catalunya, ressisteixen una de les vagues més llargues que podem recordar i la més llarga de Catalunya.
Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental, volem denunciar:
Que el govern de la Generalitat ha actuat posant-se al servei de la patronal de Panrico. Ha enviat als mossos d’esquadra com a piquets de la patronal per a rebentar la vaga facilitant el transport de productes produïts en altres centres, fora de Catalunya, i per a reprimir els treballadors que defensaven els seus drets. No només s’ha inhibit en el seu paper de mediador en el conflicte, sinó que de forma vergonyosa, ara no actua per fer complir l’expedient sancionador que la Inspecció de Treball ha obert contra la empresa Panrico per vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors.
Que la patronal de Panrico, és qui té tota la responsabilitat d’haver gestionat l’empresa de forma suïcida i ruïnosa, d’haver especulat amb el futur de l’empresa i de les dones i homes que hi treballen, ara vol fer pagar a les treballadores i treballadors la seva incapacitat, i a sobre ha denunciat els treballadors per exercir el dret de vaga i els reclama 8 milions d’euros.
Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental, volem demanar a les dones i homes del Vallès Occidental:
Que difonguin, secundin i estenguin les accions de solidaritat amb les treballadores i treballadors de Panrico en vaga indefinida.
Que demà divendres 7 de febrer, assistim massivament a la manifestació en suport de la lluita de les treballadores i treballadores de Panrico en vaga, convocada a Sabadell a les 19 hores, a la Plaça de la Creu Alta.
Què el dia 13 de febrer a les 9 hores, acudim massivament als jutjats de Sabadell, per a donar suport als treballadors denunciats per l’empresa.
Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental, ens hem compromès a que la nostra organització estengui la solidaritat amb les treballadores i treballadors de Panrico en vaga indefinida. Ens posem a disposició de la seva lluita i donem i donarem suport a les seves accions i a la seva caixa de resistència.

La comissió comarcal d’Esquerra Unida del Vallès Occidental.

6 de febrer del 2014