dilluns, 4 de març del 2013

#tempsdelluita pels drets de les dones



Manifest de l'Àrea de les Dones d'EUiA en motiu del 8 de Març

Aquest 8 de Març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, les dones d'EUiA reivindiquem la necessitat d'una regeneració democràtica al nostre país, que superi l'actual monarquia parlamentària representativa, sense separació real del poders i on la ciutadania només és consultada un cop cada 4 anys per legitimar el bipartidisme. No hi ha democràcia amb corrupció i no hi haurà democràcia real fins que les dones i les nostres demandes no participem en peu d'igualtat en el sistema democràtic. És #tempsdelluita per un procés constituent que ens inclogui a totes.

Amb la crisi com a coartada, les retallades en despesa pública estan recaient especialment sobre les esquenes de les dones: com a principals usuàries del serveis públics, com a treballadores, que veiem empitjorar dia rere dia les nostres condicions laborals, i com a ciutadanes que assumim majoritàriament la cura de les persones que els serveis públics deixen d'atendre: la cura de la salut, l'educació, els serveis socials... 

A més, les retallades ens afecten de manera especial quan incideixen en la lluita contra les conseqüències de les desigualtats existents: per això seguim reivindicant polítiques d'igualtat i #tempsdelluita contra les violències masclistes. No renunciem al desplegament d'un estat de benestar i d'unes polítiques públiques que posin els drets i les necessitats de les persones per sobre dels interessos econòmics i les directrius europees d'austeritat.

Els atacs al dret a decidir sobre el nostre cos i, en conseqüència, sobre el nostre projecte de vida, deriven d'una contrareforma ideològica: amb l'excusa de la crisi, el fonamentalisme catòlic vol acabar amb els nostres drets sexuals i reproductius, conquerits en dècades de lluites feministes. En ple segle XXI hem de seguir reivindicant l'avortament lliure i gratuït: no consentirem fer ni un pas enrere en el dret a l'avortament; encara és #tempsdelluita pels drets sexuals i reproductius.

Des d’EUiA cridem a participar als actes en motiu del 8 de març i a la manifestació de divendres a Barcelona, que sortirà a les 18.30h de la plaça Universitat.

font: http://www.euia.cat/pagina.php?idp=6385