diumenge, 1 d’abril del 2012

Valoració d'EUiA de Barberà sobre la Vaga General a la nostra població

Un dies desprès de la vaga general, l'assemblea local d'EUiA de Barberà del Vallès vol fer una valoració sobre com aquesta s'ha desenvolupat a la nostra població.

Barberà ha vistcut la jornada de vaga general amb intensitat. El 29 de març l'aturada va ser gairebé total en el sector industrial, i es va registrar una major incidència en l'àmbit comercial, on bona part dels comerços locals van decidir secundar la vaga, que en convocatòries anteriors. També cal destacar que hi ha hagut una gran participació de la ciutadania, tant en la treball previ de difusió, com en els piquets informatius i les manifestacions de la jornada de vaga. En resum, considerem que la Vaga General ha estat un èxit a Barberà, tant pel seguiment que ha tingut, com per la mobilització que ha suposat.

EUiA de Barberà vol felicitar a la ciutadania, a les organitzacions sindicals i a les entitats que s'han implicat per fer d'aquesta convocatòria de vaga general un èxit. I també vol fer un reconeixement a la tasca feta pel Comité Barberenc en Defensa dels Drets Socials i l'Assemblea d'Indignades de Barberà, que van algutinar la participació ciutadana en aquesta mobilització, fent possible que la jornada de protesta i lluita superés l'àmbit purament laboral, i fos una vaga més àmplia, protagonitzada per tots i totes les persones que es senten atacades amb la reforma laboral i els atacs constants als drets laborals i socials que estem patint.

Per la nostra banda, Esquerra Unida i Alternativa de Barberà, a través dels seus i les seves membres, ens hem bolcat durant les darreres setmanes per contribuir a fer del 29M una jornada històrica de reivindicació i mobilització dels i les treballadores, com finalment ha estat. Durant els dies previs es va ajudar a visualitzar, es va repartir informació al carrer, donant a conèixer els motius de vaga, s'ha participat activament en el Comitè Barberenc en Defensa dels Drets Socials, en les seves accions prèvies, i durant la jornada de vaga hem estat presents en els piquets informatius al llarg de la jornada.
Ens mostrem satisfets de la feina feta per la nostra organització, d'haver aportat les nostres energies per fer d'aquesta vaga general, una de les mobilitzacions més importants viscudes a Barberà en els darrers anys, un èxit.

Des d'EUiA continuarem  defensant els drets laborals i socials dels i les treballadores a Barberà, amb els nostres regidors al grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, i participant en els moviments socials i treballant a peu de carrer.

Sempre a l'esquerra!
Sempre amb la classe treballadora!


Assemblea Local d'EUiA de Barberà del Vallès