dimarts, 13 d’abril del 2010

RECORDEM LA II REPÚBLICA i CELEBREM EL CENTENARI DEL NAIXEMENT DE MIGUEL HERNÁNDEZ


Aquesta setmana celebrem el 79è aniversari de la proclamació de la Segona República, el 14 d'abril de 1931. Esquerra Unida i Alternativa treballa per aconseguir un canvi que ens permeti eliminar el règim borbònic-franquista per una nova república, la Tercera, que posi l'Estat al servei de la majoria, de la classe treballadora.

En aquest 2010, igualment, celebrem el centenari del naixement de Miguel Hernández, el 30 d'octubre de 1910. Miguel Hernández, poeta del poble, el van matar el 18 de març de 1942 els mateixos que van acabar amb la República.

Aquest diumenge, 18 d'abril, a les 12.30, a la Plaça de la Vila de Barberà, volem retre homenatge a Miguel Hernández i a la República, llegirem els seus poemes i reivindicarem els valors d'una “república de treballadors”.

En aquest temps en què els treballadors i treballadores paguem de nou els excessos dels capitalistes, en què la dreta torna a carregar contra Cuba, i en què el pensament racista intenta dividir la classe obrera entre estrangers i nacionals, hem de renovar el nostre compromís: no oblidar els que van lluitar abans del nostre temps, i preparar la lluita del demà.
Us esperem el diumenge a la Plaça de la Vila. Comptarem amb amics i amigues que ens ajudaran a llegir els poemes, i ens agradaria tenir la vostra presència.

Salut i
república!